Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 7 Ιουλίου 2021

Αυτοί που ζουν σε Χούντα, Απαρτχάιντ και άλλες άγνωστες λέξεις

Αυτοί που ζουν σε Χούντα, Απαρτχάιντ και άλλες άγνωστες λέξεις

«Θέλω να κάνω ό,τι γουστάρω χωρίς κανέναν περιορισμό ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περιορίσω όλους τους υπόλοιπους…»

Τελικά ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να πειστούν κάποιοι ότι δεν ζουν σε Χούντα, Απαρτχάιντ και άλλες λέξεις που δεν καταλαβαίνουν.

Η πανδημία και τα μέτρα για να σωθούν όσοι δυνατόν περισσότεροι και όσα δυνατόν περισσότερα έκανε τους αντιεμβολιαστές συμπολίτες να ξαναπιπιλήσουν την καραμέλα της «ελευθερίας» και των «δικαιωμάτων». Βέβαια τα γράφουν ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ αλλά, όπως συχνά συμβαίνει, η γραμματική τους μόρφωση είναι αντιστρόφως ανάλογη του πάθους με το οποίο «επιχειρηματολογούν» (σε εισαγωγικά γιατί τα λογικά άλματα, οι ψευδείς πληροφορίες και η επίκληση ακατανόητων για τους ίδιους όρων, δεν είναι ακριβώς επιχειρηματολογία). 

Φυσικά το ζουμί πίσω από τα «επιχειρήματα» τους είναι ένα: θέλω να κάνω ό,τι γουστάρω χωρίς κανέναν περιορισμό ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περιορίσω όλους τους υπόλοιπους και θα καταστρέψω κάποιους από αυτούς. Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται για καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα. Απλώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασυδοσία τους και την υποταγή όλων των άλλων σ’ αυτή. 

Έχοντας την ψυχοσύνθεση μικρών παιδιών δεν μπορούν να αντιληφθούν τον κόσμο πέρα από το «θέλω» και το «τώρα» και γι αυτό κάθε προσπάθεια λογικής συνεννόησης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Οι αντιεμβολιαστές δεν αρνούνται να σκεφτούν λογικά, δεν αρνούνται να φερθούν ως υπεύθυνα μέλη μιας κοινωνίας, δηλαδή μέλη που αντιλαμβάνονται πως οι υποχρεώσεις είναι προϋπόθεση για τα δικαιώματα και το αντίστροφο αλλά και ότι αυτό το κουβάρι υποχρεώσεων και δικαιωμάτων αφορά και τους γύρω τους. Απλώς δεν μπορούν να το κάνουν. Η αντικοινωνική τους συμπεριφορά δεν είναι αποτέλεσμα επιλογής αλλά ψυχοπνευματικών περιορισμών. 

Έτσι στο μυαλό τους η κοινωνία (συνήθως με τη μορφή του κράτους) έχει κυρίως υποχρεώσεις απέναντι τους κι εκείνοι έχουν κυρίως δικαιώματα. Θα τους θυμάστε πόσο και πώς διαμαρτυρήθηκαν στην τελευταία απόπειρα* κυβέρνησης να επιβάλει τον αντικαπνιστικό νόμο 10 χρόνια μετά την πρώτη του ψήφιση. 

 

Για τη συνέχεια AthensVoice

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube