Weather Icon
Τουρκία 29 Ιουνίου 2021

Τουρκία: Πρόσφυγες που κρατούνταν σε αχυρώνα, λιμοκτονούσαν δίχως νερό και τρόφιμα για μέρες

Τουρκία: Πρόσφυγες που κρατούνταν σε αχυρώνα, λιμοκτονούσαν δίχως νερό και τρόφιμα για μέρες

Το λαθρεμπόριο ανθρώπων δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί στην ανατολική παραμεθόρια πόλη Βαν της Τουρκίας, όπου πολλοί πρόσφυγες κρατούνται σε κλειστούς αχυρώνες για μέρες, με ελάχιστα τρόφιμα και νερό, πριν μεταφερθούν σε άλλες πόλεις μέσα στη νύχτα.

Οι πρόσφυγες διακινούνται τώρα ανοιχτά στον Βαν (Wan) από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Κρύβονται στην πόλη σε σκεπαστούς αχυρώνες για μέρες, με πολύ λίγο φαγητό και νερό. Από εκεί μεταφέρονται στις δυτικές επαρχίες.

Οι πρόσφυγες παραλαμβάνονται από παραμεθόριες περιοχές, όπως οι Çaldıran, Özalp, Saray και Başkale, και μεταφέρονται στην πόλη με οχήματα. Στη συνέχεια μεταφέρονται στις περιοχές Erciş και Gevaş οδικώς ή στην περιοχή Tatvan του Bitlis με βάρκα κατά μήκος της λίμνης Βαν.

Έπειτα οι πρόσφυγες τοποθετούνται σε αχυρώνες ή άδεια σπίτια σε διάφορες γειτονιές της πόλης και συνεχίζουν να περιμένουν εκεί για μέρες με ελάχιστο φαγητό και νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube