REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία κράτος-συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. συνένοχοι στο έγκλημα

Τουρκία κράτος-συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. συνένοχοι στο έγκλημα

Τόνους κοκαΐνης μεταφέρουν στην Τουρκία άνθρωποι του Ερντογάν

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

MIT Η Φωλιά του Τουρκικού ΠαρακράτουςΗ Δύση, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, υποχρεούνται να δέχονται στους κόλπους τους την Τουρκία, γιατί υποτίθεται ότι η γεωγραφία την οποία καλύπτει η τουρκική επικράτεια είναι εξαιρετικής σημασίας για τα ζωτικά συμφέροντα και των δύο προαναφερθέντων οργανισμών αλλά και ορισμένων σημαντικών χωρών-μελών τους.

Αυτό «υποχρεώνει» αυτές τις ισχυρές χώρες να κάνουν τα «στραβά μάτια» στα εγκλήματα που διαπράττει η Τουρκία εναντίον των Κούρδων και των άλλων λαών, στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, στις επιθετικές και επεκτατικές της ενέργειες σε διάφορες χώρες, ακόμα και εναντίον της Ελλάδας, χώρας πλήρους μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτό «υποχρεώνει» αυτές τις ισχυρές χώρες να κάνουν τα «στραβά μάτια» επίσης σε εγκλήματα που γίνονται επί δεκαετίες από το κράτος-συμμορία, εναντίον της νεολαίας των ΗΠΑ και των χωρών της Ευρώπης. Εγκλήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση ηρωίνης, εσχάτως και κοκαΐνης.

Λεπτομέρειες για την άμεση εμπλοκή του τουρκικού κράτους στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη υπάρχουν στο βιβλίο που γράψαμε και εκδόθηκε στα γαλλικά και προσφάτως στα ελληνικά ο Κώστας Πικραμένος και ο γράφων, με τίτλο: MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους. Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι.

Όταν γράφαμε το βιβλίο δεν περιμέναμε ότι η κατάσχεση φορτίου ενός τόνου κοκαΐνης στη Μερσίνα και ένας αρχιμαφιόζος θα επιβεβαίωνε με τον πιο… επίσημο τρόπο αυτά που γράφαμε.

Ας δούμε τι λέει ο… αξιότιμος κ. Sedat Peker (Σεντάτ Πεκέρ), όπως μας μεταφέρονται από την ahvalenews:

Ο Sedat Peker επαληθεύεται: Ένας τόνος κοκαΐνης κατασχέθηκε στο λιμάνι Mersin

Υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με το εμπόριο κοκαΐνης, το οποίο ήρθε στην ημερήσια διάταξη με τις δηλώσεις του Sedat Peker, του ηγέτη της οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος. Ένας ολόκληρος τόνος κοκαΐνης κατασχέθηκε στο λιμάνι της Μερσίνας (Mersin). Δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής τέτοια επιχείρηση στην Τουρκία.

Η δήλωση σχετικά με το θέμα προήλθε από τον υπουργό Εμπορίου, Mehmet Muş (Μεχμέτ Μους). «Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης που έγινε ποτέ στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός.

Ένας από τους πιο σοβαρούς ισχυρισμούς που προέβαλε ο Sedat Peker ήταν η νέα διαδρομή κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Τουρκία, εμπλέκοντας τον εφοπλιστή Erkan Yıldırım (Ερκάν Γιλντιρίμ), γιο του πρώην πρωθυπουργού Binali Yıldırım (Μπιναλί Γιλντιρίμ). Ο Peker ισχυρίστηκε ότι ο Erkan Yıldırım ασχολήθηκε με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών επειδή τον ανάγκασε η μαφία μέσω εκβιασμού.

Ο Peker είπε ότι η διαδρομή κοκαΐνης από την Κολομβία στη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ άλλαξε, λόγω των μέτρων που έλαβαν εκεί οι αρμόδιες Αρχές και πλέον η νέα ρότα είναι η Τουρκία μέσω της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Αναφέροντας ότι η κοκαΐνη είναι φθηνότερη στην Ευρώπη από ό,τι στην Τουρκία, σε αντίθεση με ό,τι είναι γνωστό, ο Peker είπε ότι τα ναρκωτικά που μεταφέρονται στην Τουρκία αποστέλλονται στη Μέση Ανατολή, όπου είναι πιο ακριβά, μέσω του λιμένα της Λατάκειας στη Συρία. Ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα από το λαθρεμπόριο κοκαΐνης διακινούνται από τον Τουρκοκύπριο «επιχειρηματία» Halil Falyalı, που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα.

Ο Peker στις αποκαλύψεις του είχε πει τα εξής:

«Επιτρέψτε μου να σας πω την αλήθεια για την κοκαΐνη. Πρώτα ξεκίνησε η παραγωγή και η διακίνηση από την Κολομβία. Όταν η αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration) έκλεισε τους δρόμους προς τις ΗΠΑ, οι έμποροι αποφάσισαν να αναζητήσουν νέες αγορές και έκαναν μια νέα μελέτη διαδρομής.

Δεν υπάρχει έλεγχος της DEA στη Βενεζουέλα, λόγω των κακών σχέσεων που έχουν οι ΗΠΑ με τη χώρα αυτή.

Με βάση αυτήν την πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε κοκαΐνη από την Κολομβία σε αυτήν τη χώρα. Λέγεται ότι τα αγαθά που έρχονται από εκεί πηγαίνουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. Από την Τουρκία η κοκαΐνη διακινείται προς την Ευρώπη. Όμως προς τις αγορές της Μέσης Ανατολής, όπου είναι πιο ακριβή η τιμή της, η διακίνηση γίνεται μέσω του λιμανιού της Λατάκειας, το οποίο επίσης δεν είναι υπό τον έλεγχο της DEA.

Ποιος πήγε στη Βενεζουέλα για να δημιουργήσει μια νέα διαδρομή, όταν οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι έπιαναν 4 τόνους 900 κιλών κοκαΐνης;

Ο Erkan Yıldırım, γιος του πρώην πρωθυπουργού μας, Binali Yıldırım…

Τον Φεβρουάριο του 2021, μερικούς μήνες μετά την κατάσχεση του φορτίου στην Κολομβία, ο Erkan Yıldırım πήγε στη Βενεζουέλα, όπου έμεινε τέσσερις μέρες. Τα πλοία ξηρού φορτίου φεύγουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της Βενεζουέλας και πλέουν απευθείας στην Τουρκία, αλλά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κάνουν σταθμό στη Δομινικανή Δημοκρατία και από κει συνεχίζουν για Τουρκία, γιατί αυτή είναι η νέα διαδρομή. Είπα ότι το λιμάνι μας είναι πολύ σημαντικό, όλοι είπαν ότι κανένα πλοίο δεν μπορεί να εισέλθει εκεί. Είπα, «Θα εισέλθει το πλοίο». Αφού μπει στην Τουρκία το φορτίο, 500 κιλά, 1 τόνος, 2 τόνοι κοκαΐνης, διακινούνται με κότερα 30-35 μέτρων, που μπορούν να ταξιδέψουν μακριά. Έτσι γίνεται κυρίως η διακίνηση αφού το φορτίο φθάσει στη Μερσίνα, όμως γίνεται επίσης και μέσω του λιμανιού της Λατάκειας, στη Συρίας.

Πώς γίνεται η κυκλοφορία χρημάτων τώρα; Κομβικό σημείο είναι η Κύπρος, ο Halil Falyalı, όλη η διακίνηση των χρημάτων γίνεται από εδώ.

Ο Halil Falyalı δεν είχε τίποτα πριν από 20 χρόνια, είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της Κύπρου. Ο Halil Falyalı καταζητείται για δέκα υποθέσεις στην Τουρκία, γιατί δεν τον φέρνετε να δικαστεί στην Τουρκία; Όλα τα παράνομα στοιχήματα περνούν από αυτόν, είναι στις επίσημες αναφορές της κυβέρνησης. Η DEA θέλει να τον συλλάβει και δεν μπορεί. Επίσης ζητούν την έκδοσή του και άλλες χώρες λόγω της ανάμειξής του σε υποθέσεις ναρκωτικών. Θα αναφερθώ σε λίγο στο δίδυμο Erkan Yıldırım-Halil Falyalı και στη διακίνηση ναρκωτικών… Όταν ο Erkan Yıldırım πήγε στην Κύπρο, ήταν φιλοξενούμενος του Halil Falyalı είτε στο ξενοδοχείο του είτε στο καζίνο του. Δεν νομίζω ότι ο πατέρας του Binali Bey ανήκει σε μια τέτοια συμμορία. Αλλά στην αρχή βιντεοσκόπησαν τον Erkan Yıldırım σε υποθέσεις δωροδοκίας και μετά άρχισαν να τον εκβιάζουν, για να εμπλακεί με τα πλοία του στο εμπόριο ναρκωτικών.. Ο τρόπος με τον οποίο φτάνει η κοκαΐνη στην Τουρκία, είναι ολόκληρος ο οργανισμός. Γιατί δεν μπορούν οι αρχές να πιάσουν την κοκαΐνη; Δεν έρχεται άμεσα με πλοία του Erkan Yıldırım, μεταφέρεται σε άλλα πλοία.

Sülüman (εννοεί τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού), έλα, πιάσε αυτούς τους φίλους μας, αντί να ακούτε τα τηλέφωνα 600 ανθρώπων, επειδή υποτίθεται ότι αυτοί θα με  στηρίξουν. Τι γίνεται με το δρομολόγιο των ναρκωτικών; Κύριε εισαγγελέα, θα ζητήσετε πληροφορίες από την Κολομβία, την Βενεζουέλα; Πήγε εκεί ο Erkan Yıldırım 3-4 μήνες μετά την κατάσχεση του φορτίου των πέντε τόνων κοκαΐνης; Πήγε στο λιμάνι του Καράκας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και διαπραγματεύτηκε για να νοικιάσει ένα ειδικό τμήμα. Αν έχει ενοικιαστεί εκείνο το τμήμα, σε τίνος το όνομα έγινε η ενοικίαση; Η αποστολή ναρκωτικών ξεκίνησε. Είστε βουτηγμένοι στη βρωμιά. Ξυπνήσατε τον κοιμισμένο γίγαντα.

Θα αναρωτηθείτε πού βρίσκεται ο Mehmet Agar σε αυτή τη συμμορία. Ακριβώς στο κέντρο. Κοιτάξτε τη φιλία του Erkan Yıldırım, Süleyman Soylu (Σουλεϊμάν Σοϊλού). Κοιτάξτε τη φιλία μεταξύ Erkan Yıldırım και Süleyman Soylu γι’ αυτά τα θέματα. Αφού κατασχέθηκαν 5 τόνοι κοκαΐνης, ο (Süleyman Soylu λέει ότι δεν μπορούσα να στείλω την αστυνομία, λόγω κορονοϊού. Αυτά είναι δικαιολογίες, μπορούσαν να ταξιδέψουν με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και να κάνουν την έρευνα στην Κολομβία. Αν δεν μπορούσαν να κάνουν αυτό, ας έστελναν επίσημα έγγραφα οι εισαγγελείς. Αν δεν μπορούσαν να συντάξουν τα έγγραφα, θα τους τα έγραφα εγώ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνει το έγγραφο μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ στις αρμόδιες αρχές της Κολομβίας και ζητά πληροφορίες. Έχετε κάνει κατάσχεση σε ένα φορτίο κοκαΐνης πέντε τόνων που είχε προορισμό την Τουρκία. Παρακαλώ ενημερώστε μας σχετικά, σας ζητάμε να στείλετε τα έγγραφα πληροφοριών σχετικά με αυτό το θέμα αμέσως…

Δεν χρειάζεται να στείλετε κανέναν, κάντε αυτό που λέω, με δημόσια έγγραφα.

Δεν σας λέω να θέσετε το κράτος σε μπελάδες. Κατασχέθηκαν 5 τόνοι κοκαΐνης που θα ερχόταν στην Τουρκία. Πρόκειται για 5 τόνους κοκαΐνης, όχι για αλεύρι. Σηκώστε το ιδιωτικό αεροπλάνο από την Τουρκία. Δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για αυτό;»

Τουρκία: Κράτος-συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube