Weather Icon

Τουρκία κράτος διακινητής ναρκωτικών – Άλλα 463 κιλά κοκαΐνη στη Μερσίνα

Τουρκία κράτος διακινητής ναρκωτικών – Άλλα 463 κιλά κοκαΐνη στη Μερσίνα

Ο Πεκέρ και οι συγγραφείς του βιβλίου: ΜΙΤ, η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους – Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι, δικαιώνονται

Άλλα 463 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κατά τον λεπτομερή έλεγχο των εμπορευματοκιβωτίων που περιείχαν μπανάνες και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μερσίνας από τον Ισημερινό. Η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε μέχρι τώρα στο πλοίο έχει φτάσει τους 1 τόνους 763 κιλά.

Ο υπουργός Εμπορίου Mehmet Muş ανακοίνωσε ότι άλλα 463 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Μερσίνας. Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Muş είπε: “Απόψε, κατασχέθηκαν 463 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Μερσίνας ως αποτέλεσμα της προσεκτικής εργασίας των ομάδων μας για την επιβολή της τελωνειακής νομοθεσίας που είναι συνδεδεμένες με το Υπουργείο Εμπορίου. Συγχαίρω τις ομάδες μας για την επιβολή της τελωνειακής υπηρεσίας, που εκπλήρωσαν με επιτυχία τα καθήκοντά τους. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους εμπόρους ναρκωτικών να περάσουν.”

Ο υπουργός δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το ποιος κατέχει το ναρκωτικό και μέσω ποιών εταιρειών μεταφέρθηκε.

Τα κατασχεθέντα 463 κιλά κοκαΐνης έφτασαν στο λιμάνι της Μερσίνας με το ίδιο πλοίο στο οποίο είχε βρεθεί προηγουμένως ποσότητα 1.300 κιλών κοκαΐνης.

Όταν το πλοίο με σημαία της Λιβερίας, το οποίο ξεκίνησε από τον Ισημερινό, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Μερσίνας στις 16 Ιουνίου, 1 τόνος 150 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένη σε δέματα μπανάνας σε ύποπτα εμπορευματοκιβώτια, κατασχέθηκε από τις ομάδες της Διεύθυνσης ΝΑΡΚΟΚΜ της Διεύθυνσης Εμπορίου Τελωνείων και Πληροφοριών Mersin.

Ο αριθμός αυτός ήταν η υψηλότερη ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκαν μέχρι σήμερα στην Τουρκία.

Κατά τις συνεχιζόμενες έρευνες, άλλα 150 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε κουτιά μπανάνας, αυξάνοντας έτσι την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση σε 1 τόνο 300 κιλά. Ανακοινώθηκε ότι 5 ύποπτοι συνελήφθησαν σχετικά με τα κατασχεθέντα ναρκωτικά. Ως αποτέλεσμα λεπτομερών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου, κατασχέθηκαν τελικά άλλα 463 κιλά κοκαΐνης. Έτσι, η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε μέχρι τώρα στο ίδιο πλοίο έφτασε τον 1 τόνο 763 κιλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στην Τουρκία αυξήθηκε μετά τους ισχυρισμούς που ανέφερε ο συνδεδεμένος με το τουρκικό κράτος αρχηγός συμμοριών Sedat Peker.

Τον περασμένο Μάιο, 616 πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε κουτιά μπανάνας κατασχέθηκαν σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής του Παναμά, προορισμός του οποίου είναι το λιμάνι της Μερσίνας. Ο Sedat Peker μίλησε επίσης για την κυκλοφορία ναρκωτικών στις διεθνείς αγορές και τη Μερσίνα στο 7ο βίντεο που κυκλοφόρησε μετά από αυτό το περιστατικό.

Ο Πεκέρ, στο βίντεό του έκανε λόγο για τους 5 τόνους κοκαΐνης, που κατασχέθηκαν στο λιμάνι Buenaventura της Κολομβίας στις 9 Ιουνίου 2020, φορτίο που είχε ως προορισμό την  Τουρκία, επισημαίνοντας ότι ο Erkan Yıldırım, γιος του πρώην πρωθυπουργού Binali Yıldırım, είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα, για να ανοίξει τον δρόμο μεταφοράς της κοκαΐνης προς την Τουρκίας.

Ο Peker είπε αυτό για το νέο δρομολόγιο ναρκωτικών:

«Καθώς μου είπαν για αυτήν την κοκαΐνη, επιτρέψτε μου να σας πω την αλήθεια. Η κοκαΐνη ήρθε για πρώτη φορά μέσω της Κολομβίας. Η αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration) ήταν πολύ αποτελεσματική εκεί και έκλεισε το δρόμο προς της διακίνησης ναρκωτικών. Όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να μεταφέρουν άλλο κοκαΐνη από την Κολομβία, έκαναν μια μελέτη νέας διαδρομής. Δεν υπάρχει έλεγχος DEA στη Βενεζουέλα, είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε κοκαΐνη από την Κολομβία σε αυτήν τη χώρα κι από κει στην Τουρκία… Ποιος πήγε στη Βενεζουέλα για να δημιουργήσει μια νέα διαδρομή αφού είχαν πιαστεί 4 τόνοι και 900 κιλά κοκαΐνης που είχνα προορισμό την Τουρκία; Ο Erkan Yıldırım, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού μας, Binali Yıldırım… Μετά την κατάσχεση αυτού του μεγάλου φορτίου, έφυγε στις αρχές του τρέχοντος έτους, τον Φεβρουάριο, και πήγε στη Βενεζουλέλα, όπου παρέμεινε 4 ημέρες. Υπάρχει το λιμάνι του Καράκας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Βενεζουέλας, από εκεί τα φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου μπορούν να έρθουν απευθείας στην Τουρκία, αλλά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μπορούν να σταματήσουν στη Δομινικανή Δημοκρατία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς Τουρκία. Είπα ότι το λιμάνι μας (της Μερσίνας) είναι πολύ σημαντικό, όλοι είπαν ότι κανένα πλοίο δεν μπορεί να μπει εκεί. Είπα ότι μετά την είσοδο στην Τουρκία, 500 κιλά, 1 τόνος, 2 τόνοι κοκαΐνης διασκορπίζονται από σκάφη μήκους 30-35 μέτρων που κάνουν ταξίδια μακράς διάρκειας. Η περαιτέρω δικαίνηση γίνεται επίσης μέσω του λιμανιού της Λατάκειας, στη Συρίας .”

 

Νέο βιβλίο για τη ΜΙΤ και τις σχέσεις κράτους-πολιτικής-μαφίας

Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων το βιβλίο των Κωνσταντίνου Πικραμένου και Σάββα Καλεντερίδη:

«MITΗ Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους»

Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

Τα δύο βιβλία του Μάνου Ηλιάδη που περιγράφουν τη ΜΙΤ και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελούν τη βάση, όμως αφορούν εξελίξεις μέχρι το 2010.

Από τότε μέχρι το 2021, στη ΜΙΤ και στις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και στις μετωπικές και παρακρατικές-παραστρατιωτικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν, έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές.

Κυριότερη η στρατολόγηση, εξοπλισμός, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση των τζιχαντιστών σε μέτωπα και πολέμους που διεξάγει η Τουρκία σε διάφορες χώρες.

Αυτές οι αλλαγές καθώς και αποκαλύψεις για την αδιατάρακτη σχέση κράτους-πολιτικής-μαφίας συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίο των Κώστα Πικραμένου – Σάββα Καλεντερίδη «ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους», που έχει υπότιτλο «Τρομοκρατίας-Ναρκωτικά-Γκρίζοι Λύκοι».

Το βιβλίο γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, για τη σχέση του τουρκικού κράτους με το παρακράτος, τη μαφία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και την αποστολή όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μάνο Ηλιάδη και σε όσους αντιστέκονται στην τουρκική βαρβαρότητα.

 • Τι είναι πραγματικά η MIT, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών;
 • Ποια είναι η δομή και η αποστολή της με το νέο νομικό πλαίσιο;
 • Ποια είναι τα τεχνικά μέσα που διαθέτει;
 • Ποιος είναι ο ρόλος της στη νεοοθωμανική στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν;
 • Επιτρέπεται, βάσει του νόμου της, η απαγωγή ή ακόμη και η δολοφονία «εχθρών» στο εξωτερικό;
 • Ποια ήταν η συμμετοχή της στη δολοφονία των τριών Κουρδισσών στελεχών του PKK στο Παρίσι το 2013;
 • Ποιες είναι οι μετωπικές της οργανώσεις και πώς στρατολογεί πληροφοριοδότες;
 • Ποιος ο ρόλος της ΜΙΤ στη λογιστική – και όχι μόνο – υποστήριξη των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Λιβύη και τον Καύκασο;
 • Ποια είναι τα δίκτυά της σε Μέση Ανατολή, Αφρική, ΗΠΑ και Ευρώπη;
 • Ποια είναι η δράση της στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (2010-2020);
 • Ποιες είναι και πώς δρουν οι παρακρατικές – παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Τουρκία και το εξωτερικό;

Το παρόν βιβλίο -πλήρως επικαιροποιημένο και με τεράστιο όγκο πληροφοριών- παρέχει τις απαντήσεις στις ως άνω ερωτήσεις και ρίχνει φως στη σύγχρονη ΜΙΤ. Κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία και αποτελεί απαραίτητο εγχειρίδιο για τον Ελλαδίτη και Κύπριο Έλληνα που θέλει να κατανοήσει σε βάθος τη νεοοθωμανική Τουρκία του 21ου αιώνα μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει και ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (κατά το παρελθόν): «Ένας Πρόεδρος που δεν εμπιστεύεται τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της χώρας του, είναι τελείως άμυαλος».

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τίτλος: MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους. Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

 Συγγραφείς: Κωνσταντίνος Πικραμένος – Σάββας Καλεντερίδης

 Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα, Τηλ. 2103316036

[email protected]www.infognomon.gr

Κατηγορία: Πολιτική

Σελ.: 340

Μέγεθος: 15,8 Χ 24

ISBN: 978-618-5590-03-1

Κωδ.: 86979Π44

Τιμή: 22 €

Μόλις κυκλοφόρησε: «MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους» Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα