Weather Icon

Το τουρκικό καθεστώς δολοφόνησε την Κούρδη Deniz Poyroz στα γραφεία του HDP στη Σμύρνη

Το τουρκικό καθεστώς δολοφόνησε την Κούρδη Deniz Poyroz στα γραφεία του HDP στη Σμύρνη

Ο δολοφόνος της Ντενίζ, σε “αποστολή” του τουρκικού στρατού στην περιοχή της Ιεράπολης/Μένπετζ, στη Β. Συρία

Πώς γλύτωσαν ως εκ θαύματος τη σφαγή 40 στελέχη του HDP στη Σμύρνη!

Στις 17 Ιουνίου συνέβη κάτι τραγικό στη Σμύρνη. Ένας δήμιος του καθεστώτος μπήκε στα γραφεία της επαρχιακής οργάνωσης του HDP, προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κτήριο και δολοφόνησε την νεαρή Deniz Poyroz, η οποία εργαζόταν εκεί, έβγαλε φωτογραφία το πτώμα, την έστειλε μέσω  κινητού τηλεφώνου σε φιλικό του πρόσωπο και μετά παραδόθηκε στην αστυνομία.

Την επόμενη ημέρα έγινε η κηδεία του θύματος στο νεκροταφείο Buca. Όλοι ήταν εκεί και μόνο το ελπιδοφόρο σύνθημα μπορούσε να καλύψει την απέραντη θλίψη: «Η Deniz Poyraz είναι αθάνατη, το HDP είναι ο λαός και ο λαός είναι εδώ».

Δήλωση με πόνο ψυχής: «Η Deniz ήταν τόσο νέα».

Ο Mithat Sincar, βουλευτής του κόμματος HDP, της αντιπολίτευσης, καταδίκασε την ένοπλη επίθεση στην επαρχιακή οργάνωση του HDP στην Σμύρνη δηλώνοντας: «Ήταν μια άθλια επίθεση η οποία έγινε στο κτήριο που στεγάζεται η επαρχιακή οργάνωση του HDP στη Σμύρνη όπου η αδερφή μας και σύντροφος Deniz Poyroz δολοφονήθηκε. Αυτή ήταν μια ελεεινή επίθεση και μια κραυγαλέα δολοφονία. Πρώτα θα σας πω ότι αυτό δεν ήταν σχέδιο για έναν τυχαίο σκοτωμό. Είχε προγραμματιστεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχαν σαράντα στελέχη την ακριβή ώρα της επίθεσης. Η προγραμματισμένη σύσκεψη αναβλήθηκε επειδή επείγοντες λόγοι κατέστησαν αδύνατη την πραγματοποίησή της. Σχεδίαζαν σφαγή. Την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων τη γνωρίζουμε καιρό. Ένας από τους φίλους μας που κατάφερε να μπει στο κτήριο είδε πως οι πυροβολισμοί μόνο τυχαίοι δεν ήταν. Ο θύτης είχε σχέδιο να πυροβολήσει όποιον εμφανιζόταν μπροστά του. Επιπροσθέτως, αυτή η σφαγή αποτελεί πρόκληση και μάλιστα μια πολύ επικίνδυνη πρόκληση. Όλοι πρέπει να το δουν αυτό».

Ο Mithat Sincar συνεχίζει τη θλιβερή του δήλωση αναφερόμενος στην Deniz Poyroz, που είναι το θύμα της ύπουλης δολοφονικής επίθεσης του δήμιου που δουλεύει για το τουρκικό καθεστώς, λέγοντας: «Οι καρδιές μας ξεχειλίζουν από πόνο. Η Deniz ήταν τόσο νέα. Μας βοηθούσε στις εργασίες μας στην επαρχιακή οργάνωση του HDP στη Σμύρνη, γιατί η μητέρα της ήταν πολύ άρρωστη. Είχε γεννηθεί στην πόλη Omerli (Mahserte στα κουρδικά) της επαρχίας  Mardin (Parêzgeha Mêrdînê στα κουρδικά). Τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν εκεί μόνη της ως αποτέλεσμα μιας πικρής συγκυρίας. Αν η σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχαν σαράντα μέλη δεν είχε αναβληθεί, τώρα θα μιλούσαμε για σφαγή. Παρόλα αυτά, το να σκέπτεται κάποιος αριθμούς σε τέτοιες τραγωδίες είναι λάθος. Ο θάνατος της Deniz Poyroz δεν ήταν μια απλή δολοφονία αλλά μια κτηνωδία. Ήταν μια θρασεία επίθεση εναντίον όλων μας. Αγαπημένη μας Deniz σου δίνουμε το λόγο μας ότι θα συνεχίσουμε τον έντιμο και όμορφο σου αγώνα. Θα οικοδομήσουμε το ειρηνικό και τίμιο μέλλον που ονειρευόσουν. Στο υποσχόμαστε!»

Ο Mithat Sincar δεν υπερβάλλει όταν πιστεύει ότι όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο και σε αυτό συνηγορεί μια πολύ σημαντική μαρτυρία του οδηγού ταξί που έφερε τον Gencer στο κτήριο του HDP ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο δράστης είχε πάρει αρκετές φορές ταξί από την πιάτσα στο Gaziemir καθώς και από άλλες τοποθεσίες όπως ήταν το ξενοδοχείο Balcova Thermal Hotel με προορισμό τα γραφεία του HDP. Σημειωτέον, ότι το ξενοδοχείο αυτό εκτός από τον δολοφόνο, το επισκέπτονται συχνά ο υφυπουργός Εσωτερικών, Muhterem İnce , καθώς και άλλα στελέχη του AKP. Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του ξενοδοχείου είναι ο κυβερνήτης της Σμύρνης Yavuz Selim Köşger.

Ποιος ήταν ο δήμιος του τουρκικού καθεστώτος που ετοιμαζόταν για τη μεγάλη σφαγή;

Πρόκειται για τον 27χρονο Onur Gencer, o οποίος κατά πάσα πιθανότητα έχει εκπαιδευτεί στη Συρία (αν όχι και μέσα στην Τουρκία). Το μόνο σίγουρο είναι η παρουσία του στην Συρία κάτι που το καταμαρτυρούν φωτογραφίες του που ο ίδιος είχε αναρτήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Ιnstagramm). Σε κάποιες από αυτές απεικονίζεται μόνος του να κρατάει διάφορους τύπους τυφεκίων, ενώ σε άλλες φωτογραφίες εμφανίζεται μαζί με άλλους οι οποίοι φορούν στρατιωτική ένδυση χωρίς να φαίνονται κάποια διακριτικά.

Σε χαρακτηριστική ρατσιστική ανάρτηση που έχει κάνει φανερώνεται το μίσος του εναντίον των Αρμενίων. Πιο συγκεκριμένα έχει γράψει: «Απόγονοι των Αρμενίων! Θα σας κάνουμε να φτύσετε αίμα!» Επομένως, έχουμε να κάνουμε με το προφίλ του κλασσικού Τούρκου μισανθρώπου με δολοφονικά ένστικτα που απαρτίζει τις τάξεις των παραστρατιωτικών ομάδων τις οποίες στηρίζει και χρησιμοποιεί το καθεστώς της Τουρκίας σε Συρία και Λιβύη.

Τί ακριβώς συνέβη την ημέρα της δολοφονίας στην επαρχιακή οργάνωση του HDP στη Σμύρνη;

Μπορούμε να μιλήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα για μία καταδρομική επίθεση του δήμιου του τουρκικού καθεστώτος, Onur Gencer, στο κτήριο όπου στεγάζεται η επαρχιακή οργάνωση του HDP στη Σμύρνη. Ο αδίστακτος δολοφόνος αρχικά πήρε ως όμηρο την άτυχη Deniz Poyroz, προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κτήριο και αργότερα τη δολοφονεί εν ψυχρώ. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο αδίστακτος δολοφόνος έβγαλε με το κινητό του φωτογραφία το νεκρό θύμα και την έστειλε στον Oğulcan Dinçsever. Επίσης, πριν παραδοθεί στην αστυνομία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προαναφερθέντα καθώς με την Hande İriş και έστειλε μήνυμα στην Hande Gencer μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εγκληματίας παραστρατιωτικός χαφιές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνελήφθη και κρατείται στην τοπική διεύθυνση ασφάλειας της Σμύρνης.

Παρόλα αυτά, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο διάλογος που είχε με τους αστυνομικούς τη στιγμή της σύλληψής του. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν:     «Πώς σε λένε αδερφέ;» Και εκείνος απάντησε: «Onur Gencer. Δούλευα στην περιοχή Kemalpasa αλλά παραιτήθηκα. Δεν πείραξα κανέναν. Απλά πυροβόλησα ένα άτομο».

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην πρώτη του κατάθεση δήλωσε: «Δεν συνεργάζομαι με καμία ομάδα. Μπήκα στο κτήριο επειδή μισώ το PKK και άρχισα να πυροβολώ χωρίς να έχω συγκεκριμένο στόχο. Αν υπήρχαν κι άλλα άτομα εκεί θα τα είχα πυροβολήσει κι αυτά».

Όσο και αν ακουστεί περίεργο τα τρία άτομα με τα οποία επικοινώνησε ο δολοφόνος λίγο πριν συλληφθεί δεν έχουν κληθεί από τις αρχές για να δώσουν κατάθεση!

Επιπλέον, αντί η αστυνομία να κάνει έρευνα για να βρει στοιχεία ζωτικής σημασίας, έσβησε τα στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν σε κτήρια και μαγαζιά γύρω από το σημείο της δολοφονίας. Όμως, κατά περίεργο τρόπο διασώθηκε ένα βίντεο 14 δευτερολέπτων που δείχνει τον  Onur Gencer να φοράει γάντια μέσα στο καλοκαίρι και να κρατά ένα μαύρο σακίδιο κατευθυνόμενος προς την επαρχιακή οργάνωση του HDP. Επίσης, δεν είναι τυχαίο που σε όλη τη διάρκεια του οπτικού υλικού ο δολοφόνος περπατάει με το κεφάλι σκυμμένο κοιτάζοντας το έδαφος .

Το τουρκικό καθεστώς γνώριζε για την δολοφονική επίθεση

Σύμφωνα με τη Huda Kaya, βουλευτή του HDP στην Κωνσταντινούπολη, οι επιθέσεις εναντίον του HDP ολοένα και αυξάνονται. Πιο συγκεκριμένα η Huda Kaya δήλωσε ότι: «Εδώ και μήνες προσπαθούμε να παίρνουμε τα μέτρα μας για πιθανές επιθέσεις, διότι η ίδια η κυβέρνηση έχει γίνει ο εκτελεστής. Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται τα εγκλήματά τους. Αναγκάστηκαν να αλλάξουν την ατζέντα τους επειδή δεν είχαν να πουν τίποτε για τις αποκαλύψεις. Αυτή η επίθεση δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς. Δεν αποκλείεται να πουν πως αυτή η επίθεση έγινε από κάποιον μεθυσμένο. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν για αυτό που έγινε. Ξέρουμε πως τους χαροποιεί ιδιαίτερα κάθε επίθεση που διεξάγεται εναντίον μας και μάλιστα δεν το κρύβουν. Αυτή η κυβέρνηση είναι ο φονιάς. Ουσιαστικά είναι τα αφεντικά των φονιάδων. Θα ακολουθούμε κάθε εξέλιξη για το φόνο της Deniz».

Όμως, η Murat Cepni, η οποία είναι και αυτή βουλευτής του HDP  είναι ακόμη πιο καυστική για το τουρκικό καθεστώς και ισχυρίζεται πως η επίθεση στο κτήριο της επαρχιακής οργάνωσης του HDP στη Σμύρνη οργανώθηκε απευθείας από το υπουργείο Εσωτερικών!

Στο σκοπευτήριο POLIGON IZMIR προπονιόταν ο δολοφόνος Onur Gencer

Ο Onur Gencer έχει αναρτήσει δύο φωτογραφίες οι οποίες τον συνδέουν με το σκοπευτήριο POLIGON IZMIR το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Kemalpasa της Σμύρνης. Στη μία φωτογραφία βρίσκεται εντός του κτηρίου σημαδεύοντας με πιστόλι ένα στόχο ενώ στην άλλη είναι εκτός αυτού.

Είναι σημαντικό να πούμε πως η λειτουργία του POLIGON IZMIR καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει δεν είναι οι ίδιες με αυτές των ελληνικών σκοπευτηρίων. Στο POLIGON IZMIR εκτός από τις βασικές γνώσεις χρήσης πυροβόλων  όπλων παρέχεται εξειδικευμένη εκπαίδευση για προστασία υψηλών προσώπων, φύλαξη εγκαταστάσεων κ.τ.λ. Επίσης, υπάρχει συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του POLIGON IZMIR, İlhan Çelik, είχε δηλώσει κάποτε ότι: «Είμαστε ενάντια στη βία. Στόχος μας είναι τα άτομα που χρησιμοποιούν όπλα να λάβουν τη σωστή εκπαίδευση». Ο γράφων αναρωτιέται τι έχει να πει τώρα που κάποιος ο οποίος αθλούνταν σχετικά συχνά στο εν λόγω σκοπευτήριό χρησιμοποίησε μέρος των γνώσεων που αποκόμισε από εκεί για να δολοφονήσει μια νεαρή κοπέλα ενώ το σχέδιό του ήταν να σφαγιάσει τουλάχιστον σαράντα; Έτσι απλά, λοιπόν, μπήκε στο σκοπευτήριο χωρίς να του γίνει κανένας έλεγχος ή μήπως δολοφόνοι σαν τον Onur Gencer έχουν ελευθέρας σε τέτοιες εγκαταστάσεις του τουρκικού καθεστώτος για ευνόητους λόγους;

Η δολοφονία της Deniz Poyroz έσπασε το «τοπικό» απόστημα του «κράτος-συμμορία» στη Σμύρνη;

Το τουρκικό κράτος-συμμορία λειτουργεί ανεξέλεγκτα και πλέον απροκάλυπτα. Ο αστείος τουρκικός εθνικισμός- για ποιο έθνος μιλάμε;- ο άρρωστος ισλαμισμός, η μαφία που φοράει το προσωπείο του «Τούρκου πατριώτη», η διεφθαρμένη αστυνομία, η σαδιστική δήθεν κορυφαία ΜΙΤ και ο πολιτικός κατιμάς της Τουρκίας αποτελούν ένα κουβάρι τόσο μπλεγμένο που όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να βρει την άκρη του είτε μπερδεύεται μέσα σε αυτό ή εξολοθρεύεται.

Η δολοφονία της νεαρής κοπέλας ίσως φέρει ξανά στο προσκήνιο πρωταγωνιστές του εγγύς παρελθόντος. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τον Τούρκο ισλαμιστή μισθοφόρο και γκρίζο λύκο του κόμματος MHP, Arpaslan Celik, που δολοφόνησε τον Ρώσο πιλότο, ονόματι Rumyantsev Sergei. Πρόκειται για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ SU-24 από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στη Συρία το 2015. Ας μην ξεχνούμε πως συνεργαζόταν με τους διεφθαρμένους εισαγγελείς  της Σμύρνης  και υποτελείς του «Σουλτάνου» Ερντογάν, Okan Bato και Berkant  Karakaya. Το πιπεράτο της ιστορίας είναι πως οι δύο προαναφερθέντες «κύριοι» είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε η πρώην κεφαλή της MIT στη Σμύρνη, Gürbüz Yüksel,ο πρώην πρωθυπουργός BInali Yildirim, ο διευθυντής του τμήματος πληροφοριών της αστυνομικής διεύθυνσης Σμύρνης, Kudret Dikmen, κορυφαίο στέλεχος του AKP, Nükhet Hotar, καθώς και ο γνωστός και μη εξαιρετέος γαμπρός του Ερντογάν, Berat Albayrak. Πρόσφατα ο Arpaslan Celik υπερασπιζόμενος τον «Σουλτάνο» του, προειδοποίησε τον αρχινονό Sedat Peker πως θα υποστεί τις συνέπειες των αποκαλύψεων του.

Αδίστακτοι δολοφόνοι, ισλαμιστές και άρπαγες όπως ο Onur Gencer και ο Arpaslan Celik αποτελούν τον ήδη ραγισμένο καθρέπτη του ισλαμικού καθεστώτος του Ερντογάν.

Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγές: 1) http://mezopotamyaajansi29.com/en/ALL-NEWS/content/view/138418

2) http://mezopotamyaajansi29.com/en/ALL-NEWS/content/view/138388

3) http://mezopotamyaajansi29.com/en/ALL-NEWS/content/view/138384

4  )http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138350

5) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138526

6) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138594

7) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138560

8) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138546

9) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138613

10) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138514

11) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138531

12) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138498

13) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138709

14) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138517

15) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138358

16) http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/138526

17) https://nordicmonitor.com/2021/06/in-leaked-audio-the-killer-of-russian-pilot-admits-he-served-for-the-turkish-state-and-protected/

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube