REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , Παιδεία 4 Ιουνίου 2021

Το Πρίνστον εξοστρακίζει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά για να… καταπολεμήσει τον «δομικό ρατσισμό»

Το Πρίνστον εξοστρακίζει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά για να… καταπολεμήσει τον «δομικό ρατσισμό»

Η πολιτική ορθότητα επελαύνει και την πληρώνουν τα αρχαία ελληνικά

Το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πρίνστον αφαιρεί την υποχρεωτικότητα Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών από το πρόγραμμα

Σημείο των καιρών (της πολιτικής ορθότητας) ή αναγκαία αλλαγή για την επιβίωση των μεγάλων πανεπιστημίων; Η είδηση για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στο μάθημα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πρίνστον προέκυψε από τον ίδιο τον Σύλλογο Αποφοίτων (Alumni) και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πέρα από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ειδικά όταν στο σκεπτικό των υπευθύνων για τις σπουδές αναφέρεται ως αιτία «η καταπολέμηση του δομικού ρατσισμού». Ηδη τον περασμένο Απρίλιο το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον – από τα μεγαλύτερα ιδρύματα για τον πολιτισμό των μαύρων στις ΗΠΑ – ανακοίνωσε τη διάλυση του τμήματος Κλασικών Σπουδών, αποφασίζοντας ότι τα μαθήματα θα διδάσκονται σε άλλα τμήματα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Αποφοίτων Κλασικών Σπουδών του Πρίνστον άνοιξε τη συζήτηση για την απόφαση της Σχολής να καταργήσει την υποχρεωτική εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Σύμφωνα με τα νέα ήθη, οι σπουδαστές «ενθαρρύνονται να επιλέξουν τις γλώσσες», αλλά δεν υποχρεώνονται.

Το Πρίνστον εξοστρακίζει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά για να… καταπολεμήσει τον «δομικό ρατσισμό»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube