REAL TIME |

Weather Icon

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να προσποιείται ότι επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να προσποιείται ότι επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να προσποιείται, ότι επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Αρμενία. Συνεχίζει να εκδικείται μέσω των Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου. Αρνείται να εγκαταλείψει τα εδάφη της Αρμενίας και καταστρέφει το αρμενικά ίχνη στα κατεχόμενα εδάφη του Αρτσάχ.

Σε συνέντευξή του στο TRT, ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov επανέλαβε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να εργαστεί για μια σημαντική συμφωνία συμφιλίωσης με την Αρμενία.

“Πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά η πρώτη φορά μετά την ανεξαρτησία της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν που οι χώρες μας έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους”, τόνισε ο Bayramov, προσθέτοντας ότι “είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κατοχή.”

Και το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε ορισμένα εδάφη του Αρτσάχ, όπως είναι το Αντρούτ και το Σουσί, επίσης οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκονται στο κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας για περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με τον Bayramov δεν μετράει καθόλου.

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ παραπονέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τον Πολιτισμό Μιγκέλ Άγγελος Μορατίνος ότι η Αρμενία αρνείται να παραδώσει χάρτες ναρκοπεδίων. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, παρέμεινε σιωπηλός για το γεγονός ότι εδώ και 8 μήνες το Μπακού αρνείται να επιστρέψει τους Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου που κρατούνται παράνομα από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν παρά τις δεσμεύσεις του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της τριμερούς δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου του 2020.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube