Weather Icon
Ρωσία , Τουρισμός , Τουρκία 22 Ιουνίου 2021

Τι κάνουν 12.000 Ρώσοι στην Αττάλεια της Τουρκίας;

Τι κάνουν 12.000 Ρώσοι στην Αττάλεια της Τουρκίας;

Σχεδόν 12.000 Ρώσοι αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Αττάλεια της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί διακαώς να ανακτήσει το χαμένο τουριστικό «έδαφος» των τελευταίων πολλών μηνών.

«Σύμμαχο» της Άγκυρας σ’ αυτή την προσπάθεια, αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Μόσχας να άρει το ταξιδιωτικό «μπλόκο» προς τη γειτονική χώρα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού τείνει προς μερικό έλεγχο.

Εξάλλου, από τα 63.000 ημερήσια κρούσματα τον Απρίλιο, σήμερα η Τουρκία εμφανίζει λίγα περισσότερα από 5.000 ημερήσια περιστατικά Covid-19.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να ξεκινήσει εκ νέου τις αεροπορικές πτήσεις προς την Τουρκία, για πρώτη φορά από τις 15 Απριλίου, όταν και επιβλήθηκε η ταξιδιωτική απαγόρευση.

Μόνο στην Αττάλεια, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αναμένεται να αφιχθούν σήμερα 12.000 Ρώσοι τουρίστες.

Συνολικά, για τη φετινή σεζόν, η τουρκική κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον 17 εκατ. τουρίστες, καθώς και έσοδα ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων θεωρείται ζωτικής σημασίας για την εγχώρια οικονομία, η οποία «είδε» τα περσινά έσοδα να μην υπερβαίνουν τα 12 δισ. δολάρια (πτώση 65% σε σχέση με το 2019).

Υπενθυμίζεται ότι προ-πανδημίας, η Τουρκία αποτελούσε τον «Νο.1» προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι -από την πλευρά τους- συνιστούν σημαντική πηγή εσόδων για τη γειτονική χώρα.

Το ξένο συνάλλαγμα, εξάλλου, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την εγχώρια οικονομία, η οποία για 18 συναπτούς μήνες εμφανίζει έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube