REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Ιουνίου 2021

Τί γίνεται με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας;

Τί γίνεται με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας;

Τα επικίνδυνα βήματα Μητσοτάκη – Πώς Μητσοτάκης και Τσίπρας εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό και ο ρόλος Δένδια

1.-Να κάνω κατ’ αρχάς την διευκρίνηση ότι μέσα σε αυτό που αποκαλώ ελληνικός λαός συμπεριλαμβάνω, πρωτίστως, και τον εαυτό μου.

2.-Καταπίνουμε αμάσητα αυτά που μας σερβίρουν είτε διότι βολευόμαστε προσωρινά, είτε διότι φοβόμαστε. Αδιαφορούμε. Έχουμε την αίσθηση ότι οι παραχωρήσεις είναι κάτι που δεν μας αγγίζει. Αγγίζουν τα συναισθήματα κάποιων … εθνικιστών.

3.- Δεν έχω άμεση εμπειρία από το εξωτερικό για να συγκρίνω αλλά πιστεύω πως ο ελληνικός λαός είναι βαθιά κομματικοποιημένος. Όχι πολιτικοποιημένος. Απο πολιτική μπορεί να μην έχει ιδέα. Κομματικοποιημένος. Θα έλεγα πως προτιμά το κομματικό συμφέρον από το εθνικό. Νομίζει πως το εθνικό είναι κάτι μακράν αυτού, μακράν της καθημερινότητάς του και πως έχει να κάνει απλώς, με την συνείδησή του και τις αποδεκτές εκπτώσεις της. Δεν αντιλαμβάνεται πως έχει να κάνει με την άμεση ζωή του και το συμφέρον του. (Κορυφαίο παράδειγμα κομματισμού η μικρασιατική καταστροφή και ο διχασμός του 1916).

4.-Και τώρα στο ψητό. Ρώτησα για ποιο λόγο στη Συμφωνία με τα Σκόπια συμπεριελήφθησαν οι παράγραφοι 3ε και 3ζ του άρθρου 1. Η 3ε δικαιώνει τα Σκόπια σε σχέση με τα διακριτικά της φανέλας του euro και η 3ζ την Ελλάδα. Άνθρωποι που εξ επαγγέλματος γνωρίζουν μου είπαν πως πρόκειται και για μια και νομοτεχνικά κάκιστη συμφωνία. Περιέλαβαν και τις δύο παραγράφους ώστε όταν παρουσιάζεται πρόβλημα οι μεν σκοπιανοί να επικαλούνται την μια παράγραφο οι δε Έλληνες την άλλη. Να δουλεύουν, δηλαδή, τον λαό τους και ό,τι προκύψει απο τη διεθνή κοινότητα (στην προκειμένη περίπτωση δικαιώθηκαν τα Σκόπια απο την UEFA). Αυτό το κατάπιε αμάσητο ο ελληνικός λαός (ο πιο έξυπνος του κόσμου, αφού καταφέρετο εναντίον όποιου το επισήμανε). Οι συριζαίοι, μάλιστα, γιόρταζαν για την ευστοχία της Συμφωνίας.

5.-Με την βοήθεια των περισσοτέρων Μέσων Ενημέρωσης (εξαίρεση αποτελεί η Διαδικτυακή τηλεόραση Ανιχνεύσεις web tv) ο κ. Μητσοτάκης καταφέρνει και περνά στην Ελλάδα την ιδέα μιας προόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Γιατί έχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά; Διότι:

α) Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του είπε πως η προσέγγιση με την Τουρκία γίνεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου (δεν μπορούσε να μην το πει) και στις συζητήσεις των διαφόρων επιτροπών διμερών συνομιλιών που έχουν συγκροτηθεί. Πιστεύετε πως στις επιτροπές οι συζητήσεις γίνονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου; Και αυτό το αποδέχεται η Τουρκία;

β) Ο Ερντογάν δήλωσε πως κύριο στοιχείο της συνομιλίας του με τον Μητσοτάκη ήταν να συζητούν μεταξύ τους και να μην παρεμβαίνουν τρίτοι. Που σημαίνει;
Σημαίνει πως ο Ερντογάν επεδίωξε και ο Μητσοτάκης αποδέχθηκε να μην υπάρχει η ενημέρωση και η βοήθεια άλλων συμμάχων ή συνεργασιών της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές αντιπαραθέσεις. Ποιόν συμφέρει αυτό; Την Ελλάδα ή την Τουρκία; Ποιόν συμφέρει η μη καταγγελία των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας και η τοποθέτηση του θέματος στην Ε.Ε.;

γ) Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, είναι το γ. Με πρόσχημα του Ερντογάν ότι δεν ξέρει αγγλικά και χρειάζεται την βοήθεια του συμβούλου του Ιμπραχίμ Καλίν συμμετείχαν στις συνομιλίες ο Καλίν και η Σουρανή, διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού. Και καλά ο Ερντογάν να πιστεύει πως θα περάσει στους τούρκους με αυτόν τον τρόπο την εφαρμογή της μυστικής συμφωνίας του Βερολίνου αν και δεν το έχει ανάγκη. Μάλλον εξυπηρέτηση στον Μητσοτάκη έκανε με την μεθόδευση. Ο οποίος Μητσοτάκης, ενώ συμπεριέλαβε στις συνομιλίες την διπλωματική του σύμβουλο εξαίρεσε από αυτές, ακόμη και από την ενημέρωση, τον υπουργό εξωτερικών.
Κατόπιν τούτων:

-Η κ. Σουρανή δρα εκτός πλαισίου νομιμοποίησης ως υπάλληλος του ΥΠΕΞ, όπως δήλωσε στη Βουλή ο προϊστάμενός της υπουργός Νικόλαος Δένδιας. Έχει ευθύνη και γι αυτό και για οτιδήποτε επιβλαβές στο εθνικό συμφέρον. Και δεν υπάρχει μια σύγχρονη Χάνα Άρεντ να την δικαιολογήσει ότι κινείται ως γρανάζι του συστήματος. Το όνομά της ενεπλάκη στα ελληνοτουρκικά και η εξέλιξή τους θα την χαρακτηρίσει.

-Ο κ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται να ασκεί μυστική διπλωματία ερήμην του ΥΠΕΞ, των κομμάτων και της βουλής. Ο Υπουργός Εξωτερικών πρέπει να ενημερωθεί. Το ίδιο και τα κόμματα της βουλής όπως και η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

-Ο κ. Δένδιας πρέπει να μιλήσει και να αντιδράσει. Διαφορετικά θα χρεωθεί τις εξελίξεις.

-Ο λαός είναι η τελευταία τρύπα στο ζουρνά ενός κράτους που επικαλείται την δημοκρατική λειτουργία του ενώ είναι ολιγαρχικό.

Πηγή: Ανιχνεύσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube