Weather Icon

Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού: Ένοχη η Τουρκία για τις δύο δολοφονίες (vids)

Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού: Ένοχη η Τουρκία για τις δύο δολοφονίες (vids)

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και άλλα 13 από την επίσημη καταδίκη της Τουρκίας.

Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού: Δύο δολοφονίες που είχαν συγκλονίσει την Κύπρο και την Ελλάδα. Δύο δολοφονίες εν ψυχρώ, σε διάστημα τριών ημερών. Στις 11 και στις 14 Αυγούστου 1996.

Στις 24 Ιουνίου 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του. Καταδίκη της Τουρκίας για τις δύο δολοφονίες, στη νεκρή ζώνη, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το Δικαστήριο έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αφορά το δικαίωμα στη ζωή, καθώς και για παραβίαση του άρθρου 2 αναφορικά με την παράλειψη διεξαγωγής αποτελεσματικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου των Ισαάκ και Σολωμού.

Η χήρα του Τάσου Ισαάκ επιδικάστηκε να λάβει 80.000 ευρώ ως αποζημίωση, ενώ ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού 35.000 ευρώ.

Συνάμα, οι Τούρκοι κλήθηκαν να καταβάλουν από 15.000 ευρώ στα αδέρφια των Ισαάκ και Σολωμού, αλλά και να πληρώσουν 12.000 για τα έξοδα της δίκης.

Δύο χαμένες ζωές, δύο δολοφονίες σε κοινή θέα. Ο Τάσος Ισαάκ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, σε μία αντικατοχική εκδήλωση μοτοσικλετιστών και η δεύτερη με μία σφαίρα στο κεφάλι, όταν ο Σολωμού επιχείρησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό της σε φυλάκιο των στρατευμάτων κατοχής, κόστισαν 157.000 ευρώ…

ΠΗΓΗ: Sportime.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube