Weather Icon
Ποντιακό Ζήτημα 12 Ιουνίου 2021

Ταινία μαθητών δημοτικού για την Παναγία Σουμελά κέρδισε στον «5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποντιακού Ελληνισμού»

Ταινία μαθητών δημοτικού για την Παναγία Σουμελά κέρδισε στον «5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποντιακού Ελληνισμού»

Ταινία για την Παναγία Σουμελά επέλεξαν να δημιουργήσουν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του ΔΣ Ξεχασμένης (Ημαθία). Η ταινία που αφηγείται την ιστορία της Παναγίας Σουμελά κέρδισε το 1ο βραβείο στον «5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποντιακού Ελληνισμού».

Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ταξιδεύει στους αιώνες αναζητώντας την προφητεία για την τύχη της εικόνας που ετοιμάζεται να ζωγραφίσει. Κατά την περιήγησή του συναντάει ανθρώπους που του αποκαλύπτουν τη μοίρα της.

Το Άγιο Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελιώτισσας φέρει μαζί του και μία σπουδαία ιστορία
H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά (1ος ή 4ος μ.Χ. αιώνας), γίνεται αφορμή για τον Αθηναίο Βαρνάβα και τον ανιψιό του Σωφρόνιο (4ος μ.Χ. αιώνας) να ιδρύσουν μοναστήρι στο όρος Μελά κοντά στην Τραπεζούντα, στο σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα του Λουκά. Με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τον Πόντο στις αρχές του 20ου αιώνα, το εικόνισμα θάβεται από τους διωγμένους μοναχούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube