REAL TIME |

Weather Icon

Τα Σκόπια τιμούν τους ευεργέτες τους, που τους βοήθησαν να νομιμοποιήσουν “μακεδονική ταυτότητα” – Μέσα κι ο Κοτζιάς

Τα Σκόπια τιμούν τους ευεργέτες τους, που τους βοήθησαν να νομιμοποιήσουν “μακεδονική ταυτότητα” – Μέσα κι ο Κοτζιάς

Ο Σκοπιανοί δεν ξεχνούν τους ευεργέτες τους, με πρώτο και… καλύτερο τον κ. Κοτζιά

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 30 προσωπικοτήτων που το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ και ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι αποφάσισαν να τιμήσουν

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 30 προσωπικοτήτων που το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ και ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι αποφάσισαν να τιμήσουν, στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991.

«Φέτος, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γιορτάζει την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας της, που κηρύχθηκε το 1991. Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αποφάσισε να απονείμει διακρίσεις σε 30 ξένους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολιτικούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες, γνώστες της χώρας και της περιοχής. Με αυτήν την πράξη, προχωράμε σε μία συμβολική αναγνώριση της συμβολής τους στην εδραίωση της ανεξαρτησίας, της υποστήριξης και της βοήθειάς τους για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής προοπτικής μας, καθώς και για την ενίσχυση της πολυεθνοτικής και πολυπολιτισμικής συνοχής της χώρας και της κοινωνίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ.

Μεταξύ των 30 ξένων προσωπικοτήτων στους οποίους η πΓΔΜ θα απονείνει διακρίσεις είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο πρώην ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube