Weather Icon

Τα “γιουσουφάκια” του Ερντογάν και οι γερμανικές απαιτήσεις…

Τα “γιουσουφάκια” του Ερντογάν και οι γερμανικές απαιτήσεις…

 

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Nordic Monitor περί των προθέσεων του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τη Δύση, το ΝΑΤΟ,  τις ΗΠΑ  και την Ευρώπη κανονικά δεν θα πρέπει να αποτελούν “κεραυνό εν αιθρία”…

Ο Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor αναφέρει πως ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, το ιστορικό των δηλώσεων του Προέδρου Ερντογάν δείχνει ότι έχει εκπληρώσει σε κάποιο βαθμό την υπόσχεσή του, προκαλώντας προβλήματα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας σε αρκετά θέματα…

“Όταν θα έχω την ευκαιρία, ξέρω τι θα κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Πρόκειται να γ… τις μητέρες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο το Ισραήλ”, φέρεται να είπε ο Ερντογάν, τότε πρωθυπουργός, σε έναν κύκλο πιστών βουλευτών του κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνάντησης…

Η υπόσχεση αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που διερευνούσαν το δίκτυο της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με τον Bozkurt.

Βλέπε: Nordic Monitor: Ο Ερντογάν υποσχέθηκε το 2010 “να γ… το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ”

Για τους περισσότερους από εμάς εδώ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες που αισθάνονται την “καυτή ανάσα” των τουρκικών “νεοθωμανικών” φιλοδοξιών αυτό είναι περισσότερο από φανερό.

Δεν είναι το ίδιο φανερό όμως για τις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές το σχέδιο ενεργειακού στραγγαλισμού της Ευρώπης αλλά ούτε το σχέδιο εσωτερικής υπονόμευσης των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Αν με την παρουσία από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Συρία και τη Λιβύη, ο Ερντογάν σε συνεργασία με τη Ρωσία προσπαθεί να ελέγξει τις ενεργειακές ροές προς την Ευρώπη εντός αυτής χτίζει τζαμιά και προσπαθεί να χειραγωγήσει εκατομμύρια μουσουλμάνων εναντίον των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κοινωνιών.

“Το  πραγματικό γερμανικό Ισλάμ, που είχε κατά νου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν υπάρχει” έγραφε το περασμένο Φθινόπωρο η “Die Welt”: “Το κήρυγμα που γίνεται στα περισσότερα τζαμιά στη Γερμανία αποφασίζεται έμμεσα από το τουρκικό κράτος”. “Ο Ερντογάν έχει κάνει την θρησκεία πολιτικό όπλο” έγραφε αντίστοιχα η γαλλική  “Le Figaro”.

Η επιδημία της Δύσης…

Πρόσφατα ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του σε τελετή της κρατικής τηλεόρασης ανέφερε πως “η εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ είναι επικίνδυνη όπως ο κορονοϊός και εξαπλώνεται μέσα στην Ευρώπη με μεγάλη ταχύτητα”.

Ο  ίδιος ανέφερε πως “στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι και 35 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και η Ευρώπη σήμερα για τα αδέλφια μας μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή. Το σημείο που βρισκόμαστε η κατάσταση είναι τρομακτική. Είναι σοβαρή απειλή ασφάλειας για τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη…”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την εξάπλωση των ισλαμιστικών στοιχείων. Ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε τον πρόεδρο της Γαλλίας και δήλωσε πως “αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η γκιλοτίνα στη Γαλλική Δημοκρατία”.

Βλέπε: “Φυλακή Μουσουλμάνων η Ευρώπη” για τον Ερντογάν…

Πριν δυο χρόνια όταν συστήνονταν η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις στη δημιουργία ενός “Επιτρόπου της ΕΕ για την προστασία του ευρωπαϊκού μας τρόπου ζωής” με τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες να πρωτοστατούν.

Τι είναι αυτό όμως που προκαλεί τον πολιτικό “στραβισμό” της Δύσης στα “νεοθωμανικά” σχέδια της Τουρκίας, τα οποία δεν αποτελούν παρά μια πιο καλά σχεδιασμένη απόπειρα αποδυνάμωσης της δυτικής ισχύος και κατάλυσης του δυτικού τρόπου ζωής…

Η περίοδος που η ιστορία αποκοιμήθηκε…

Οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί  με επίκεντρο τη γενιά της “Χιλιετίας” έχουν μεγαλώσει τις τελευταίες δεκαετίες σε έναν κόσμο ευημερίας και ασφάλειας εξασφαλισμένης από άλλους, με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και  των  στρατηγικών εθνικών συμφερόντων.

“Για τρεις δεκαετίες, έχουμε αποκοπεί από τον σκληρό κόσμο της πολιτικής εξουσίας. Ο κόσμος εξαίρεση  στον οποίο μεγαλώσαμε ήταν ο φυσιολογικός μας. Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν από το 1989 ήταν οι πεποιθήσεις μας. Τώρα που η γεωπολιτική, και συγκεκριμένα η πολιτική γεωπολιτικής εξουσίας, επέστρεψε, έχουμε χαθεί…

Οι γερμανοί millennials σκέφτονται για τη διεθνή πολιτική με βάση τις αξίες και τα συναισθήματα παρά τα συμφέροντα. Φυσικά, οι αξίες και τα ενδιαφέροντα δεν αλληλοαποκλείονται και συχνά συνδέονται με τρόπο που τους καθιστά δύσκολο να διαχωριστούν.

 Όμως, ως Γερμανοί, έχουμε μάθει να απορρίπτουμε εντελώς αυτά  τα μέρη της εξίσωσης. Η γενιά μου έχει αναπτύξει μια σχεδόν ρομαντική ιδέα των διεθνών σχέσεων… Αυτό είναι ένα φαινόμενο που είναι κυρίαρχο ήδη στον γερμανικό πληθυσμό (και είναι πολύ ισχυρό μεταξύ του Πράσινου Κόμματος, το οποίο θα μπορούσε να μπει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου).

Βλέπε: A Millennial Considers the New German Problem After 30 Years of Peace

Η Ευρώπη εθελοτυφλεί γεωπολιτικά ενώ  δημογραφικά γερνά και οικονομικά χάνει συνεχώς έδαφος από τις ΗΠΑ και την άνοδο της Κίνας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στις εκατό μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο η Ευρώπη από 41 που διέθετε το 2000, το 2020 διαθέτει μόνο 15.

για τη συνέχεια Capital

 

 

Ακολουθεί σχόλιο του αναγνώστη Stirlitz

 

Ο  ίδιος ανέφερε πως “στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι και 35 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και η Ευρώπη σήμερα για τα αδέλφια μας μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή. Το σημείο που βρισκόμαστε η κατάσταση είναι τρομακτική. Είναι σοβαρή απειλή ασφάλειας για τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη…”.

 

Όποιος δεν βλέπει σ’ αυτή την αποστροφή του Ερντογάν τον σοβαρότατο κίνδυνο που διαγράφεται για τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου, απλώς εθελοτυφλεί. Επιτρέποντας επί τόσα χρόνια στους Τούρκους να μας στέλνουν καραβιές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τα υπόλοιπα νησιά, ουσιαστικά εγκαταστήσαμε ωρολογιακές βόμβες στην πιο ευαίσθητη περιοχή της μεθορίου μας.

Όταν ο πληθυσμός των νησιών θα έχει αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε οι λαθρομετανάστες να γίνουν η πλειονότητα, θα αρκεί μία θρυαλλίδα από τη μεριά των Τούρκων για να ξεκινήσουν ταραχές και βιαιοπραγίες που θα δώσουν στους ανατολικούς γείτονές μας την τέλεια δικαιολογία για να επέμβουν στρατιωτικά, δήθεν για “ανθρωπιστικούς λόγους”, επικαλούμενοι τη βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομοθρήσκων τους. Αν μάλιστα στο μεταξύ οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να αναγκάσουν την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, ή να ελαττώσει δραστικά τη στρατιωτική φρούρησή τους, τότε η όλη επιχείρηση θα θυμίζει υγιεινό περίπατο. 

Ακόμη όμως κι αν τα πράγματα αργήσουν να φτάσουν σε μια τέτοια κλιμάκωση που θα σηματοδοτήσει τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας, έχουμε σκεφτεί καλά τις συνέπειες που θα έχει για τα νησιά μας η αθρόα μουσουλμανική λαθρομετανάστευση; Τη φετινή 25η Μαρτίου τα κανάλια έδειξαν (όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις) ένα ακριτικό νησάκι μας στο Ανατολικό Αιγαίο, στο δημοτικό σχολείο του οποίου φοιτά μόνο ένα παιδί.

Αν υποθέσουμε ότι ένα ωραίο πρωί καταφθάσει στο εν λόγω νησί μία βάρκα με 100 λαθρομετανάστες από τους οποίους 30 είναι παιδιά, τι χαρακτήρα θα έχει πλέον το σχολείο του νησιού μετά από λίγο καιρό δεδομένου ότι η επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους είναι να εγκαθιστά μόνιμα τους λαθροεισβολείς στην πατρίδα μας και να τους παρέχει κάθε δικαίωμα; Θα συνεχίσει, για παράδειγμα, η δασκάλα αυτού του νησιού να διδάσκει Θρησκευτικά στα παιδιά των μουσουλμάνων; Θα συνεχίσει να κάνει προσευχή το πρωί; Τι είδους Ιστορία θα πρέπει να τα διδάσκει; Και δεν θα είναι δικαίωμα πλέον των λαθρομεταναστών να χτίσουν ένα τζαμί στο νησί για τις θρησκευτικές ανάγκες τους; Τι είδους σχέση θα αποκτήσει σταδιακά το νησί με την απέναντι μουσουλμανική Τουρκία; 

Αναρωτιέμαι αν ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι κυβερνώντες έχουν αντιληφθεί το έγκλημα που διαπράττουν επιτρέποντας να συνεχίζεται η σιωπηρή άλωση της χώρας από αλλόθρησκους πληθυσμούς οι οποίοι, όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, δεν συμμερίζονται τις δυτικές αξίες και αρνούνται να αφομοιωθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για κουταμάρα και ολιγωρία και ότι δεν αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή η αντικατάσταση πληθυσμού στην πατρίδα μας, όπως άφησε να εννοηθεί πρόσφατα η ολίγιστη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι στο αξίωμα που κατέχει δεν εκπροσωπεί τις προσωπικές αριστερές ιδεοληψίες της αλλά τη βούληση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Stirlitz

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube