Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 5 Ιουνίου 2021

Συρία: Ρωσικό A-50 ΑWACS χτυπήθηκε από τζιχαντιστές στο Ιντλίπ! Υποψίες για χρήση τουρκικού αντιαεροπορικού συστήματος

Συρία: Ρωσικό A-50 ΑWACS χτυπήθηκε από τζιχαντιστές στο Ιντλίπ! Υποψίες για χρήση τουρκικού αντιαεροπορικού συστήματος

Συρία: Επίθεση δέχτηκε το ρωσικό αεροσκάφος A-50 AWACS που πετούσε πάνω από το Ιντλίπ στη Συρία.  Έγινε χρήση τουρκικού αντιαεροπορικού συστήματος το μεγάλο ερώτημα.

Στο πλαίσιο των αναφορών ότι στις 2 Ιουνίου 2021, ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος για έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχο πυροβολήθηκε από τζιχαντιστές υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε  φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “South Front“, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στο ρωσικό αεροπλάνο από το έδαφος της επαρχίας Ιντλίπ.

«Στις 2 Ιουνίου, μαχητές στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ εκτόξευσαν πύραυλο κατά ρωσικού αεροσκάφους αναγνώρισης αποστολής επιτήρησης πάνω στην περιοχή. Ο πύραυλος δεν χτύπησε το αεροσκάφος, το οποίο από ορισμένες πηγές αναγνωρίστηκε ως αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50 (AWACS).

Μια πηγή του αραβικού στρατού της Συρίας, που βρίσκεται σε μια από τις μεγάλες εμπροσθοφυλακές του Ιντλίμπ, επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε αντιαεροπορικό πύραυλος από αυτήν την περιοχή », ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι ειδικοί στέκονται στο γεγονός ότι, δεδομένου του σχετικά μικρού αριθμού MANPADSman portable air defence system σε υπηρεσία με τους τζιχαντιστές, οι τελευταίοι μπορούσαν να ενεργήσουν μόνο με ορισμένους και, ως εκ τούτου δεν διέθεταν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή πτήσης του ρωσικού αεροσκάφους AWACS, το ύψος πτήσης και άλλα δεδομένα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, ήταν δυνατά να εντοπιστούν μόνο με τη χρήση εξοπλισμού ραντάρ.

«Οι μαχητές μπορούσαν να ενεργήσουν μόνο μετά από οδηγίες. Δεδομένου ότι οι τελευταίοι δεν είναι οπλισμένοι με στοιχεία αεροπορικής άμυνας, είναι πιθανό η επίθεση στο αεροσκάφος να συντονίστηκε από τον τουρκικό στρατό.

Δεν αποκλείεται τα συγκροτήματα S-400 που αναπτύσσονται στο έδαφος της Τουρκίας να δύνανται επίσης να “παρατηρούν” τα ρωσικά αεροσκάφη», σημειώνει ο ειδικός.

Αν επαληθευτεί η πληροφορία, τότε μιλάμε για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία που ανακοινώθηκε από τη Ρωσία και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου 2020 .

Πρέπει να τονισθεί ότι η ρωσική πλευρά δεν εχει σχολιάσει το γεγονός της επίθεσης στο αεροσκάφος Α-50 πάνω από την επαρχία του Ιντλίπ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube