Weather Icon
Λιβύη , Σαουδική Αραβία 29 Ιουνίου 2021

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Σ. Αραβίας – Λιβύης

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Σ. Αραβίας – Λιβύης

Λιβύη: Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία

Τη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Najla Al-Mangoush, συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό της, Faisal bin Farhan bin Abdullah, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την καταπολέμηση του ISIS, στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τρόπους βελτίωσής τους σε διάφορους τομείς για την εξυπηρέτηση κοινών συμφερόντων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη σημασία της στήριξης όλων των διεθνών προσπαθειών για να τεθούν τα θεμέλια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη και να προχωρήσει η χώρα προς την κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρίγκιπας Faisal bin Sattam bin Abdulaziz, ο Σαουδάραβας πρέσβης στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο Al-Mangoush εξέτασε τα δύσκολα και αποφασιστικά στάδια που πέρασε η Λιβύη λόγω του ISIS τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και οι στρατιωτικέςπροσπάθειες που έγιναν σε διάφορες πόλεις, μέχρι να εξαλειφθεί στην πόλη της Sirte.

Τόνισε ότι η Λιβύη είναι μία από τις χώρες που διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο στη συγκράτηση του ρόλου του ISIS στην περιοχή. και τα λοιπά.”

Πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube