Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική 28 Ιουνίου 2021

Συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του ISIS – Παρών και ο Δένδιας

Συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του ISIS – Παρών και ο Δένδιας

Στη Ρώμη σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

Στην παγκόσμια προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση των δικτύων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στο Ιράκ και την αφρικανική ήπειρο θα συμβάλει η Ελλάδα, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να συμμετέχει σήμερα στην Ιταλία σε υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του ISIS.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί σήμερα στη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, την οποία συνδιοργανώνουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δύο χρόνια μετά την προηγούμενη συνάντηση.

Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις με τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Αουρέλιου Τσιοκόι, τους υπουργούς Εξωτερικών της Κένυας Ρεϊσέλ Ομάμο και του Νίγηρα Μασούντου Χασούμι, δύο χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη νέα υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Ζεϊνά Ακάρ καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης Βιβιάν Μπαλακρισάν.

Οι εξελίξεις στην Αφρική

Σκοπός της υπουργικής συνάντησης είναι να εξαλειφθούν τα απομεινάρια της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, με την αντιμετώπιση των μαχητών της, τη διάλυση των δικτύων χρηματοδότησής της και η προβολή θετικών αντι-μηνυμάτων (counter messaging) σε περιοχές στόχους. Στο επίκεντρο της αυριανής συνόδου θα βρεθούν πάντως οι εξελίξεις στην Αφρική καθώς τα 83 κράτη-μέλη της Παγκόσμιας Συμμαχίας ανησυχούν για την ανάπτυξη του δικτύου του ISIS στις φτωχές χώρες της περιοχής του Σαχέλ, νοτίως της Σαχάρας. Για το λόγο αυτό η Παγκόσμια Συμμαχία κατά του ISIS διεύρυνε τα μέλη της και κάλεσε σημαντικό αριθμό εκπροσώπων των αφρικανικών κρατών να πάρουν μέρος στη σύνοδο. Στη σύνοδο θα δώσει το παρών και ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube