Weather Icon
Αθλητικά 28 Ιουνίου 2021

Στους “8” το Βέλγιο! Πέταξε εκτός Euro την Πορτογαλία – Ματσάρα με απίστευτο γκολ Αζάρ

Στους “8” το Βέλγιο! Πέταξε εκτός Euro την Πορτογαλία – Ματσάρα με απίστευτο γκολ Αζάρ

Με το γκολ του Τόργκαν Αζάρ το Βέλγιο νίκησε 1-0 την Πορτογαλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020.

Euro 2020Στα προημιτελικά του Euro προκρίθηκε το Βέλγιο, το οποίο επικράτησε 1-0 της Πορτογαλίας με φοβερό γκολ του Τόρκαν Αζάρ, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και ήρωα τον τερματοφύλακα του Βελγίου, Κουρτουά που πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις.

Θα περίμενε κανείς, ότι το Βέλγιο θα έμπαινε στο παιχνίδι ορεξάτος και με διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Φευ! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έπαιξε αρκετά συντηρητικά περιμένοντας την Πορτογαλία, η οποία είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι Πορτογάλοι μάλιστα απείλησαν στο 6′ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Ρενάτο Σάντσες που έβγαλε τον Ζότα στον κενό χώρο, ο τελευταίος όμως σούταρε άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια ο ρυθμός εξισορροπίστηκε με τους Πορτογάλους να ξαναχτυπούν στο 25′. Ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ, ο Κουρτουά απέκρουσε, στην επαναφορά ο Παλίνια έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε.

Οι Βέλγοι αρκετή ώρα έμειναν παθητικοί με τον Λουκάκου να μην έχει ακουμπήσει μπάλα ακόμη! Ίσως αυτό να ήταν η τακτική τους. Γιατί από ένα σημείο και μετά άρχισαν να αναθαρρούν.

Στο 37′ έσπασαν τη μονοτονία και μάλιστα με διπλή ευκαιρία. Αρχικά βγήκαν αστραπιαία στην αντεπίθεση, με τον Λουκάκου να κερδίζει τις μονομαχίες αλλά να ανακόπτεται (αντικανονικά η αλήθεια) από την πορτογαλική άμυνα. Στο ίδιο χρονικό σημείο ο Μενιέ έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Γκολάρα από Τόργκαν Αζάρ

Στο 42′ χτύπησε ο Αζάρ! Όχι ο Εντέν, αλλά ο αδελφός του, ο Τόργκαν, ο οποίος έπιασε φοβερό σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία η μπάλα στον αέρα και κατέληξε στα δίχτυα του Πατρίσιο για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τόσο καλά για το Βέλγιο. Ο Ντε Μπρόινε τραυματίστηκε στον αστράγαλο από μαρκάρισμα του Παλίνια και αποχώρησε από το γήπεδο δίνοντας τη θέση του στον Μέρτενς. Ο Σάντος έκανε δύο αλλαγές και φρέσκαρε την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι Μπρούνο Φερνάντες και Ζοάο Φέλιξ αντί των Μπερνάντο Σίλβα και Μουτίνιο.

Η Πορτογαλία πίεσε και στο 58′ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση! Αλλά ο Ζότα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την απίστευτη ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο που είδε τον συμπαίκτη του να χάνει άλλη μία κλασσική ευκαιρία, σουτάρωντας πάνω από τα δοκάρια αυτήν τη φορά. Γι’αυτό είδε και απόειδε ο Σάντος και τον έκανε αλλαγή στο 70′ περνώντας στο γήπεδο τον Αντρέ Σίλβα. Λίγο πιο πριν, στο 61′ η κεφαλιά του Φέλιξ στο δεύτερο δοκάρι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κουρτουά που έπεσε και περιέλαβε τη μπάλα στην αγκαλιά του.

Έγινε… ροντέο

Το ίδιο συνέβη και στην προσπάθεια του Ρονάλντο στο 76′, ο οποίος έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ αλλά δεν είχε τη δύναμη και αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Βέλγο τερματοφύλακα. Το ματς έγινε ροντέο μετά από κλάδεμα του Παλίνια στον Λουκάκου και τον Πέπε να κόβει αντιαθλητικά τον Θοργκάν Αζάρ στα δύο που δεν είχε ακούσει το σφύριγμα του διαιτητή και έτρεχε στην αντεπίθεση.

Στα τελευταία λεπτά έγινε φοβερό ματς με την Πορτογαλία να χάνει απίστευτες ευκαιρίες. Στο 82′ ο Ρούμπεν Ντίας έπιασε κεφαλιά-οβίδα, αλλά ο Κουρτουά και πάλι ήταν στην κατάλληλη θέση και απέκρουσε με γροθιές αλλά συνάμα με χαρακτηριστική ηρεμία. Ένα λεπτό αργότερα, το πλασέ του Γκερέιρο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ, ο οποίος στο 88′ ήταν για άλλη μια φορά θετικός με επέμβαση απέναντι στον Σίλβα.

Ο μεγάλος Κουρτουά είχε άλλη μια απάντηση στο 90′, όταν μπλόκαρε την κεφαλιά-γέμισμα του Νταλότ. Στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους, καμία από αυτές όμως δεν συνετέλεσαν στο να αλλάξει το 1-0 που έδωσε το εισιτήριο για τους “8” στο Βέλγιο.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τόργκαν Αζάρ, Ντε Μπρόινε (48′ Μέρτενς), Εντέν Αζάρ (87′ Καράσκο), Λουκάκου

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Σάντσες (78′ Ντανίλο), Μουτίνιο (55′ Ζοάο Φέλιξ), Παλίνια (78′ Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (55′ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα

Δείτε το γκολ στο Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube