REAL TIME |

Weather Icon

Στο σκαμνί δέκα επίορκοι, πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μετά την έρευνα της ΕΥΠ για διαφθορά

Στο σκαμνί δέκα επίορκοι, πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μετά την έρευνα της ΕΥΠ για διαφθορά

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία ύστερα από έρευνα των μυστικών υπηρεσιών το 2016 για «μαζικούς χρηματισμούς αστυνομικών»

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ΄.

Σε δίκη ενώπιον του Εφετείου Πλημμελημάτων οδηγούνται –στις αρχες Σεπτεμβρίου- δέκα πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ , νομικοί κι άλλοι ιδιώτες που μνημονεύονται στην πολυσυζητημένη δικογραφία της ΕΥΠ για την διαφθορά στις διωκτικές αρχές που δημοσιοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο!

Πρόκειται για την πρώτη ακροαματική διαδικασία για την εν λόγω υπόθεση για την οποία είχαν κληθεί να δώσουν αρχικά έγγραφες εξηγήσεις 27 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά στα περιλαμβάνονταν -πέρα από δικηγόρους και πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ- κι ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων , λεσχών όπως και ποινικοί. Τέσσερα από τα αναφερόμενα άτομα στην εν λόγω δικογραφία έχουν δολοφονηθεί την τελευταία τριετία.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα δέκα πρόσωπα που θα οδηγηθούν σε δίκη είναι για δωροδοκία κρατικού υπαλλήλου (αρθρο 236 του Ποινικού Κώδικα) κι οδηγούνται απευθείας σε δίκη λόγω του κινδύνου παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος , αφού η σχετική έρευνα φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί το 2016. Με πολλούς από τους κατηγορουμένους να μιλούν για «έωλες κι αναπόδεικτες κατηγορίες κι ημιτελή έρευνα των μυστικών υπηρεσιών που εξαντλήθηκε σε αποσπασματικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις»

Στο 70σελιδο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε μετά από την διετή έρευνα σημειωνόταν ότι «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως . Εχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη «κάλυψη» σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών. Κατά την έρευνά μας στα προγράμματα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 studio 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Το Βήμα της Κυριακής

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube