Weather Icon
Σερβία 4 Ιουνίου 2021

Σερβία: Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους (Βίντεο)

Σερβία: Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους (Βίντεο)

Εκρήξεις σε εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στη Σερβία, εκκενώθηκαν οικισμοί. Πληροφορίες για έξι εγκλωβισμένους εργαζόμενους στο υπόγειο.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο εργοστάσιο πυρομαχικών Sloboda, συγκλονίζοντας την πόλη Τσάτσακ, 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου, στη Σερβία.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα, ωστόσο πληφορορίες κάνουν λόγο για έξι εγκλωβισμένους εργαζόμενους στο υπόγειο.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη 01:30 σε χώρο αποθήκευσης. Ακολούθησαν πολλές άλλες. Σποραδικές εκρήξεις συνεχίζουν να ακούγονται ως ακόμη και αυτή την ώρα στην περιοχή του εργοστασίου.

 

Όταν άρχισαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις, στο εργοστάσιο βρίσκονταν 60 εργαζόμενοι της τρίτης βάρδιας. Η διοίκηση του εργοστασίου διαβεβαίωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν με ασφάλεια τον χώρο. Ωστόσο –κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες– έξι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη στον χώρο, εγκλωβισμένοι σε υπόγειο χώρο όπου κατέφυγαν για να προστατευτούν.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν φλόγες να φωτίζουν τη νύχτα, εν μέσω εκρήξεων από πυρομαχικά.

 

 

«Τα παράθυρα τρέμουν» έγραψε μια γυναίκα από το Τσάτσακ, κάνοντας λόγο για «μια ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή άνευ προηγουμένου».

 

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού κατά την διάρκεια της νύχτας εκκένωσαν οικισμούς γύρω από το εργοστάσιο και απέκλεισαν την περιοχή.

Το εργοστάσιο Sloboda παράγει κυρίως οβίδες του πυροβολικού, καθώς και άλλα πυρομαχικά, και απασχολεί πάνω από 2.000 άτομα. Στη διάρκεια των βομβαρδισμών του NATO το 1999, είχε μετατραπεί επανειλημμένα σε στόχο νατοϊκών αεροσκαφών.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube