Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Γιουνανιστάν, επειδή το θέλουν μια δράκα πολιτικοί

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Γιουνανιστάν, επειδή το θέλουν μια δράκα πολιτικοί

Δημογραφικό – Μεταναστευτικό: Μεταξύ σφύρας και άκμονος η Ελλάδα

Του Σάββα Καλεντερίδη

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, με εξαίρεση εκείνες του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο δεν έκαναν για να αναστρέψουν την καθοδική πορεία των γεννήσεων, που ήδη είναι λιγότερες από τους θανάτους, αλλά στην ουσία πριμοδότησαν τη δημογραφική συρρίκνωση.

Για να μην θεωρηθεί δε ότι υπερβάλουμε, απλά να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα της δημογραφικής συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού, επιδοτούνται οι εκτρώσεις και όχι οι εξωσωματικές. Και όταν λέμε επιδοτούνται, καλύπτονται τα έξοδα των εκτρώσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά δεν καλύπτονται τα έξοδα των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων.

Επειδή έγινε αναφορά στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συμπεριλάβει στο εξαιρετικό βιβλίο του ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, με τα μέτρα ενίσχυσης των γεννήσεων και των πολυτέκνων που εήφθησαν τότε, οι γεννήσεις αυξήθηκαν και ανεστράφη η καθοδική πορεία του δείκτη, για να πάρει και πάλι την κατιούσα όταν λόγω μνημονίων καταργήθηκαν τα μέτρα εκείνα. Και όχι μόνο καταργήθηκαν, αλλά επιβλήθηκαν τιμωρητικά φορολογικά μέτρα σους πολύτεκνους.

Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο τραγική, όταν έφυγαν από την Ελλάδα μισό εκατομμύριο νέοι και νέες, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στο δείκτη γήρανσης του πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα, που δαπάνησε μέσω της δημόσιας δωρεάν παιδείας πολλά δισεκατομμύρια για να τους σπουδάσει, στερείται τις γνώσεις τους και τις επωφελούνται άλλες χώρες και οικονομίες, που τους πήραν έτοιμους, νέους και εκπαιδευμένους.

Ενώ λοιπόν η κατάσταση είναι αυτή, ενώ όντως η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, οι κυβερνήσεις, και η προηγούμενη και η παρούσα, αντί να επεξεργαστούν μια πολιτική επίλυσης του προβλήματος, αντί για φάρμακο, προτείνουν δηλητήριο για την θεραπεία του προβλήματος.

Το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί με δράσεις σε τέσσερα επίπεδα.

Το ένα είναι η ενίσχυση των γεννήσεων και των πολυτέκνων. Είναι αλήθεια ότι στο θέμα των γεννήσεων η κυβέρνηση αυτή πήρε κάποια μέτρα, τα οποία όμως είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή. Χρειάζεται καλά δομημένη πολιτική ενίσχυσης των γεννήσεων και των πολυτέκων οικογενειών.

Το δεύτερο είναι η πολιτική επαναπατρισμού των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει εργαλεία, ας τα ενεγοποιήσει, ενόψει μάλιστα τις εισροής των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από το πακέτο στήριξης της Ε.Ε.

Το τρίτο είναι η πολιτική προσέλκυσης στην Ελλάδα νέων του απόδημου Ελληνισμού. Αντί αυτού, είδαμε πολιτικά κόμματα αν αποκλείουν τους Έλληνες του εξωτερικού από το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές με ψήφο στα προξενεία ή με επιστολική ψήφο, που από μόνο του είναι ένα μέτρο που ενισχύει τους δεσμούς του απόδημου Ελληνισμού με τη Μητέρα Ελλάδα. Εκτός Ελλάδος κατοικούν ίσως περισσότεροι Έλληνες απ’ ότι στην Ελλάδα και αυτοί πρέπει να υπολογίζονται στο εθνικό δυναμικό αλλά και ως μέρος της λύσης του δημοκγραφικού προβλήματος. Αρκεί να μελετήσουμε την πολιτική που ακολούθησε το Ισραήλ, και θα βρούμε το δρόμο. Δόξα των Θεώ, στην κυβέρνηση υπάρχουν πολλοί φίλοι του Ισραήλ. Εκτός από δουλειές σε διάφορους τομείς που δίνουμε στη χώρα αυτή, ας ζητήσουμε και κάτι, για παράδειγμα τα «φώτα» της στο θέμα αυτό, πώς δηλαδή προσέλκυσε εκατομμύρια Εβραίους της διασποράς, να επιστρέψουν στα ιστορικά τους χώματα.

Το τέταρτο είναι το μεταναστευτικό. Είναι αλήθεια ότι το μεταναστευτικό μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Όμως, όταν λέμε μεταναστευτικό, εννοούμε μια πολύ καλά σχεδιαμσένη μεταναστευτική πολιτική, που σημαίνει προσεκτική επιλογή χωρών και λάων από τις οποίες θα ζητήσουμε νέους και νέες να έλθουν στην Ελλάδα, για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να γίνουν πολίτες της χώρας μας.

Τι σημαίνει επιλογή χωρών και λαών; Να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε για παράδειγμα η Γαλλία, η οποία κινδυνεύει με διαμελισμό, από τους μουσουλμάνους που απειλούν πλέον ανοικτά την πολιτισμική ταυτότητα αλλά και την ίδια την ενότητα της χώρας. Κι αυτό γιατί η Γαλλία παρασύρθηκε από ιδεοληψίες και έπεσε θύμα του επεκτατικού ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Όσον αφορά την Ελλάδα, αν θέλει όντως να ενισχύσει δημογραφικά τον πληθυσμό της, έχει κάθε δικαίωμα ως κυρίαρχο κράτος να καλέσει νέους και νέες από χώρες και λαούς που μπορούν να ενσωματωθούν σχετικά εύκολα στην ελληνική κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα και να μην αποτελέσουν πρόβλημα πολιτισμικής αλλοίωσης αλλά και εθνικής ασφάλειας στο μέλλον.

Το παράδειγμα των Αλβανών είναι χαρακτηριστικό. Οι άνθρωποι αυτοί, στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και είναι θετικό στοιχείο στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην ανάσχεση της δημογραφικής κατάρρευσης. Όσο για τα εγκληματικά στοιχεία που δρουν στην Ελλάδα από την Αλβανία, αυτό οφείλεται στην έλειψη μεταναστευτικής πολιτικής. Αν υπήρχε έλεγχος του ποιος έμπαινε στην Ελλάδα τόσα χρόνια, αν όσοι ερχόντουσαν, περνούσαν από έναν σχετικό έλεγχο των διπλωματικών μας αρχών, το πρόβλημα θα ήταν πολύ μικρότερο απ’ ότι είναι τώρα.

Όσον αφορά τις χώρες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση στο δημογραφικό μας πρόβλημα, θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε την Αιθιοπία, που έχει πρόβλημα υπεπρπληθυμσού, την Μολδαβία, την Ουκρανία, τη Ρωσία. Αν θέλει η Ελλάδα να αναπληρώσει το δημογραφικό έλλειμμα, ας κάνει έναν σχεδιασμό και ας καλέσει νέους και νέες από τις χώρες αυτές να υποβάλουν αιτήσεις, να κριθούν και αναλόγως να τους δοθεί πρώτα άδεια παραμονής και στη συνέχεια ακόμα και υπηκοότητα.

Αυτά τα ανερμάτιστα που ακούμε από στόματα πολιτικών και μάλιστα με ανώτατα αξιώματα, ότι δηλαδή η εντελώς ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα λύσει το δημογραφικό μας πρόβλημα, με δεδομένο τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ερντογάν να μας μετατρέψει σε Γιουνανιστάν, δηλαδή σε μια μουσουλμανική χώρα, δεν αντέχουν καμίας κριτικής και καλό είναι οι διπλωμάτες και οι σύμβουλοι που βρίσκονται στις θέσεις τους και πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, να παρέχουν συμβουλές στους άρχοντες της χώρας και να μην τους αφήνουν να ξεστομίζουν απαράδεκτες και εθνικά επιζήμιες πολιτικές ανοησίες.

Ξυπνάτε επιτέλους όσοι τα λέτε αυτά και αν θέλετε να διαπιστώσετε το μέγεθος του ολισθήματος που διαπράττετε, ξεστομίζοντας τέτοιες επικίνδυνες πολιτικές ανοησίες, κάντε μια βόλτα με καλυμένο πρόσωπο, για να μην σας αναγνωρίσουν, στην 3ης Σεπτεμβρίου, την Πατησίων, την Αχαρνών, την Πλατεία Βάθης και την Ομόνοια. Τότε θα τα δείτε όλα.

Καλά μυαλά.

Δημοσιεύεται στην δημοκρατία και το pontosnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube