REAL TIME |

Weather Icon

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Οι γυναίκες που φοράνε λίγα ρούχα προκαλούν τους άντρες που τις βιάζουν

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Οι γυναίκες που φοράνε λίγα ρούχα προκαλούν τους άντρες που τις βιάζουν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, δέχεται έντονη κριτική επειδή θεωρεί πως οι γυναίκες φταίνε όταν τις βιάζουν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία κατηγορεί τις γυναίκες ,που φοράνε «πολύ λίγα ρούχα», για την αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων μιας και οι άντρες δεν είναι «ρομπότ».

Σε συνέντευξη που του πήρε ο Jonathan Swan στην εκπομπή Axios του δικτύου HBOS, ο Πακιστανός πρωθυπουργός είπε: «Αν μια γυναίκα φοράει πολύ λίγα ρούχα, αυτό θα έχει επίδραση στους άντρες, εκτός αν είναι ρομπότ. Είναι απλά η κοινή λογική1».

O Imran Kahn συνέχισε υπαινισσόμενος ότι εξαρτάται από το τί είναι αποδεκτό στην κουλτούρα στην οποία κάποιος ζει. Είπε ότι σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι «δεν έχουν δει τέτοιο πράγμα», αυτό θα έχει επίδραση πάνω σε αυτούς.

Επίσης ο πρωθυπουργός του Πακιστάν απευθυνόμενος στον Jonathan Swan, για τη δυτική κουλτούρα δήλωσε: «Αν μεγαλώσεις σε μια κοινωνία όπως είναι η δική σου, κάτι τέτοιο ίσως να μην επιδράσει έτσι σε σένα».

Επιπλέον ο Khan ισχυρίστηκε ότι: «Αυτό είναι πολιτισμικός ιμπεριαλισμός. ‘Ο,τι είναι αποδεκτό στην κουλτούρα του ενός πρέπει να είναι αποδεκτό και στην κουλτούρα του άλλου; Ε δεν είναι έτσι».

Τον Απρίλιο, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν προασπίστηκε παραδοσιακό ισλαμικό έθιμο σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες φορούν μπούρκα κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής Q&A στον τηλεοπτικό σταθμό Geo TV.

Τότε είχε πει: «Αν συνεχίσεις να αυξάνεις την χυδαιότητα σε μια κοινωνία, οπωσδήποτε θα υπάρχει αυτή η επίδραση (βιασμός)». Επίσης, είπε ότι το έθιμο όπου οι γυναίκες φορούν την μπούρκα υπάρχει από παλιά, έτσι ώστε να μην υπάρχει πειρασμός μέσα στην κοινωνία.

Αυτά, λοιπόν, τα σχόλια τα οποία είχε κάνει παλαιότερα ο Imran Khan προσπάθησε να δικαιολογήσει στην συνέντευξή του στην εκπομπή Axios λέγοντας: «Δεν έχουμε ντίσκο, δεν έχουμε κλαμπ. Επομένως, ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικός εδώ. Αν αυξήσεις τους πειρασμούς μέσα στην κοινωνία αρκετά, όλοι αυτοί οι νέοι άντρες δεν έχουν πουθενά να πάνε, και αυτό έχει συνέπειες στην κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν δέχτηκε σφοδρή κριτική για τα λεγόμενά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Reema Omer η οποία είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πόλη της Λαχόρης του Πακιστάν έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Απογοητευτικό και ειλικρινά εμετικό να βλέπω τον πρωθυπουργό Imran Khan να επαναλαμβάνει τη λογική ότι το θύμα φταίει για τη σεξουαλική βία που υφίσταται και ότι οι άντρες δεν είναι ρομπότ και πως αν δουν γυναίκα να φοράει προκλητικά ρούχα θα μπουν σε πειρασμό και κάποιοι θα καταφύγουν στον βιασμό».

Ένας άλλος χρήστης του Twitter είπε: «Μόνο τρεις ημέρες έχουν περάσει από το βιασμό ενός παιδιού από έναν ιμάμη και ο Imran Khan θεωρεί υπεύθυνες τις γυναίκες που «φορούν λίγα ρούχα» για την κουλτούρα του βιασμού. Δεν πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα αλλά για τη σταθερή του θέση επί του θέματος από τον περασμένο χρόνο που έλαβε χώρα το περιστατικό στον αυτοκινητόδρομο2».

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή:  1) https://in.news.yahoo.com/women-wearing-few-clothes-impact-133625069.html

2) https://infognomonpolitics.gr/2020/12/o-viasmos-os-apodekto-koinoniko-fainomeno-sto-pakistan/

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube