Weather Icon

Προκλητικός Τατάρ: Κανένας λόγος για επανέναρξη συνομιλιών αν δεν αναγνωριστεί η κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων

Προκλητικός Τατάρ: Κανένας λόγος για επανέναρξη συνομιλιών αν δεν αναγνωριστεί η κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων

Οι Τουρκοκύπριοι είναι τόσο νόμιμοι όσο οι Ελληνοκύπριοι, δήλωσε προκλητικά ο Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλεια.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης “Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου” ανέφερε ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για το Κυπριακό, ενώ ορισμένοι Ευρωπαίοι ακούνε μόνο την Ελληνοκυπριακή πλευρά, τους οποίους μάλιστα κατηγόρησε ότι δεν θέλουν να ακούσουν την Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επανέλαβε την πάγια θέση του (σ.σ. όσο και της Τουρκίας) για τη δημιουργία μιας διζωνικής ομοσπονδίας, μετά από δεκαετίες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κ. Τατάρ κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία, καθώς “μετά την ένταξη τους στην ΕΕ δεν σκοπεύουν να συμβιβαστούν με τους Τουρκοκυπρίους”. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για επανέναρξη των συνομιλιών αν δεν αναγνωριστεί η κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να είναι μέλη της διεθνούς κοινότητας καθώς “το αξίζουν”.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube