Παραδίδει επίσημα τη σκυτάλη του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού

Παραδίδει επίσημα τη σκυτάλη του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού

  Φρίξος Δαλίτης   

Την απόφαση του να μην επαναδιεκδικήσει τη θέση του γγ του ΑΚΕΛ αποκαλύπτει στον «Φ» ο Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας πως η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από τον ίδιο προεκλογικά. Όπως αναφέρει την είχε ήδη ανακοινώσει στους στενούς συνεργάτες του, ενημερώνοντας τους ότι δεν θα συνέχιζε ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Άντρος Κυπριανού, αναλύει τους λόγους της απόφασης του και μιλά για τον διάδοχο του στην ηγεσία του κόμματος, σε μία μεγάλη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Κυριακή. 

Ο γγ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι λογικό ότι ως ΑΚΕΛ λειτουργούν συλλογικά και κανένας δεν αποφασίζει από μόνος του. Τα πάντα, όπως λέει, αποφασίζονται μετά από συζητήσεις στα σώματα  και κατάληξη στις αποφάσεις. «Απ’ εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι και ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του ευθύνη. Εγώ ως ο πρώτος μεταξύ ίσων, έχω τις δικές μου ευθύνες» δηλώνει, ξεκαθαρίζοντας ότι στο επόμενο Συνέδριο δεν θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του γγ. Τονίζει παράλληλα πώς η απόφαση του να μην επαναδιεκδικήσει τη θέση του γγ του ΑΚΕΛ, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θα εγκαταλείψει το ΑΚΕΛ, ή τη δουλειά της πρώτης γραμμής. 

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου ανοίγει πλέον και επίσημα το δρόμο της διαδοχής στο κόμμα της Αριστεράς, του οποίου οι διαδικασίες άρχισαν να τρέχουν, με τη συνεδρία την Τετάρτη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και αύριο της Κεντρικής Επιτροπής. Στο πλαίσιο της συζήτησης των συλλογικών οργάνων του κόμματος, γίνεται μία συνολική αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής για τους λόγους και τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας και της συρρίκνωσης των ποσοστών. 

Επόμενο στάδιο, ο διάλογος στις κομματικές ομάδες βάσεις και στις επαρχιακές επιτροπές, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος το οποίο έχει οριστεί για τις 2 μέχρι 4 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η εκλογική διαδικασία. Αφού πρώτα εκλεγούν τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θα ακολουθήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου γγ του κόμματος. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, το κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να υποβάλει υποψήφιότητα για τη θέση του γγ του κόμματος. Τα ονόματα των Στέφανου Στεφάνου και Γιώργου Λουκαΐδη, κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Απ’  εκεί’ και πέρα, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία, και εάν τελικά θα υπάρξει και οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος,.

Αλλαγές προσώπων αναμένεται ότι θα υπάρξουν και σε επίπεδο Γραμματείας και Πολιτικού Γραφείου. 

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube