Weather Icon
Ορθοδοξία 18 Ιουνίου 2021

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η Αγία Σοφία παραμένει να αντανακλά τη σοφία και το μήνυμα του Θεού

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η Αγία Σοφία παραμένει να αντανακλά τη σοφία και το μήνυμα του Θεού

«Η Αγία Σοφία σε κάθε εποχή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αντανακλά τη σοφία με την οποία ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, την απόλυτη αρμονία και ισορροπία του», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος όταν ρωτήθηκε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σε συνέντευξή του στη σχολική εφημερίδα Εκτός Ύλης του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος και την μαθήτρια Σταυρούλα Νταουτά, Γ’ ΟΙΚ..

Ο Παναγιότατος εξέφρασε το συναίσθημα ότι, όπως και τον 15ο αιώνα που η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε τζαμί, έτσι και τώρα δεν παύει να εκφράζει τη χριστιανοσύνη, αλλά και να «αποτελεί και το πλέον αντιπροσωπευτικό θρησκευτικό οικοδόμημα μίας ολόκληρης εποχής, ενός μοναδικού υπερχιλιόχρονου πολιτισμού, του βυζαντινού». Έτσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κρίνει ότι κάθε αλλαγή που αφήνει ανέγγιχτο το μήνυμα του μνημείου, δεν το αλλάζει στην ουσία του.

Πέραν της κατάστασης της Αγίας Σοφίας, ο ίδιος τόνισε στη συνέντευξη του, το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί ο καθένας αυτό που του κάνει να αισθάνεται πλήρης, το οποίο για αυτόν ήταν πάντα η Εκκλησία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube