REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 14 Ιουνίου 2021

Οι ΗΠΑ «γδύνουν» τις νέες τουρκικές φρεγάτες – Οριστικό «φρένο» στους κάθετους εκτοξευτές πυραύλων

Οι ΗΠΑ «γδύνουν» τις νέες τουρκικές φρεγάτες – Οριστικό «φρένο» στους κάθετους εκτοξευτές πυραύλων

Φρένο στα όνειρα της Τουρκίας για απόκτηση των αμερικανικών εκτοξευτών πυραύλων Mk 41 έβαλαν οι ΗΠΑ, με την οριστική μη έγκρισή για την απόκτηση των συγκεκριμένων εκτοξευτών από την Τουρκία.

Έτσι οι νέες τουρκικές φρεγάτες θα πρέπει, σύμφωνα με τους Τούρκους να αναζητήσουν εγχώριες λύσεις, η αποτελεσματικότητα των οποίων για την ώρα δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Το σύστημα κάθετης εκτόξευσης MK 41, το οποίο έχουν τα αμερικανικά Ticonderoga και Arleigh Burke αναμένεται να εφοδιάσει μαζί με το ευρωπαϊκό σύστημα SYLVER, τα νέα πλοία του ελληνικού Στόλου.

Με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών S-400 σε πρώτη φάση.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο για τον λόγω αυτό δεν έχει ακόμα γίνει αναφορά της δυνατότητας παροχής βλημάτων της οικογένειας SM στην Ελλάδα.

Οι Γάλλοι προσφέρουν τους Aster 30, με ακτίνα 160 χλμ, όχι όμως στην παρούσα φάση και τους SCALP Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ.

Η εγχώρια λύση των Τούρκων αναμένεται να αργήσει αρκετά χρόνια ακόμα, προσφέροντας την δυνατότητα στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube