Weather Icon
Ισραήλ 3 Ιουνίου 2021

Ο Νετανιάχου καλεί τους βουλευτές που εκλέχθηκαν με «δεξιές ψήφους» να μην στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση

Ο Νετανιάχου καλεί τους βουλευτές που εκλέχθηκαν με «δεξιές ψήφους» να μην στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση

Αναταράξεις στο Ισραήλ λόγω στήριξης των Αράβων στη νέα κυβέρνηση

Την πρώτη του αντίδραση είχε ο απερχόμενος ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης, απευθύνοντας έκκληση σε όλα τα μέλη της Κνεσέτ «που εκλέχθηκαν με δεξιές ψήφους» να αντιταχθούν στον νέο «επικίνδυνο και αριστερό συνασπισμό που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης».

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τους Λαπίντ-Μπενέτ ότι «συμφωνήσαν να αναγνωρίσουν τους οικισμούς της ερήμου Νεγκέβ» προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του αραβικού Ράαμ.

Ο αντίπαλος του Νετανιάχου είχε περιθώριο, μέχρι τα μεσάνυχτα, να ενημερώσει τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρεουβέν Ρίβλιν ότι συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 61 βουλευτών σε σύνολο 120 και κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για μια κυβέρνηση «αλλαγής». Μάλιστα, οι διαβουλεύσεις διήρκησαν πολλές μέρες και ο Λαπίντ κατάφερε να ανακοινώσει στον Ρίβλιν τον σχηματισμό κυβέρνησης, λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.

Λαπίντ και Μπένετ έχουν συμφωνήσει να λειτουργήσουν ως εκ περιτροπής πρωθυπουργοί και πρέπει να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 61 εδρών από τις 120 της Κνεσέτ.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube