Weather Icon

Ο Μακρόν θα στριμώξει τον Ερντογάν για Λιβύη, Συρία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ;

Ο Μακρόν θα στριμώξει τον Ερντογάν για Λιβύη, Συρία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ;

Την κατάσταση σε Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη Συρία και Λιβύη, όπου η Τουρκία έχει ενεργό εμπλοκή, θα συζητήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

«Θέλω να μιλήσουμε για την κατάσταση σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου, στο Παρίσι, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

«Οι δύο πλευρές έχουν προφανείς διαφωνίες, αλλά πρέπει να συνεχίσουν τις συζητήσεις», πρόσθεσε.

«Όταν είμαστε μέλη της ίδιας οργάνωσης,δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να αγοράσουμε εξοπλισμό που είναι ενάντια στις συμμαχίες που έχουμε οικοδομήσει», συμπλήρωσε με νόημα ο Μακρόν, ο οποίος σε επίσκεψη του Αρμενίου πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν, στις αρχές Ιουνίου είχε δηλώσει τη στήριξή του προς την Αρμενία, όσον αφορά το θέμα της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας από τις 12 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, ότι στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Τουρκία υποστήριξε το Αζερμπαϊτζάν στρατιωτικά, με drones και τζιχαντιστές από τη Συρία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube