Weather Icon

Ο… εκτουρκισμός της Γερμανίας – Βία εναντίον μελών της αντιπροσωπείας Defend Kurdistan στο αεροδρόμιο

Ο… εκτουρκισμός της Γερμανίας – Βία εναντίον μελών της αντιπροσωπείας Defend Kurdistan στο αεροδρόμιο

Η γερμανική αστυνομία προέβη σε βιαιότητες εναντίον της αντιπροσωπείας Defend Kurdistan στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Η γερμανική αστυνομία παρενόχλησε τα μέλη της “Αντιπροσωπείας για την Ειρήνη και την Ελευθερία στο Κουρδιστάν” στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Πίεσαν τα κεφάλια αρκετών ανθρώπων στον τοίχο, και ένας ακτιβιστής συνελήφθη.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αστυνομικοί από τη Μονάδα της Έσσης (BFE) παρενόχλησαν μέλη της «Αντιπροσωπείας για την Ειρήνη και την Ελευθερία στο Κουρδιστάν», τα οποία επέστρεψαν από το νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Οκτώ εκπρόσωποι υποβλήθηκαν σε διαδικασίες αναγνώρισης στοιχείων, αρκετά άτομα πιέστηκαν με το κεφάλι τους στον τοίχο και συνελήφθησαν δίχως αιτιολογία.

Ένας άλλος ακτιβιστής, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την ομάδα ως μέρος της υποδοχής αλληλεγγύης, ρίχτηκε στο έδαφος από αξιωματικούς της BFE, του έδωσαν χειροπέδες τα χέρια πίσω από την πλάτη του και τον απομάκρυναν. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τα βίαια αυτά μέτρα. Η αστυνομία είναι εξαιρετικά επιθετική.

Οι εκπρόσωποι πιστεύουν ότι παραβιάζονται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και διαμαρτύρονται για το δυσανάλογο των βάρβαρων μέτρων. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Την Τετάρτη μία από τις τελευταίες ομάδες της ειρηνευτικής αντιπροσωπείας επέστρεψε στη Φρανκφούρτη. Έξι μέλη της αντιπροσωπείας συνελήφθησαν…

Η συνέχεια του άρθρου στη Φωνή των Κούρδων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube