Weather Icon

Ντουράν Καλκάν: Η Τουρκία θέλει την πλήρη υποστήριξη όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ενάντια στο PKK

Ντουράν Καλκάν: Η Τουρκία θέλει την πλήρη υποστήριξη όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ενάντια στο PKK

Ο Ντουράν Καλκάν δήλωσε ότι το PKK δεν μπορούσε να κατανοήσει την τουρκική επίθεση κατά των πεσμεργκά, μέχρι που μίλησε Ερντογάν Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Καλκάν τόνισε ότι αυτή η επίθεση ήταν μέρος των προσπαθειών της Τουρκίας να λάβει «την πλήρη υποστήριξη όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ενάντια στο PKK».

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), Ντουράν Καλκάν, μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με την πρόσφατη επίθεση κατά του γραφείου της Σμύρνης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), τη συνεχιζόμενη τουρκική εκστρατεία στο Ιρακινό Κουρδιστάν και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σχολιάζοντας την επίθεση στο γραφείο του HDP και τη δολοφονία της Ντενίζ Ποϋράζ, ο Καλκάν είπε: «Η Ντενίζ Ποϋράζ είναι η μάρτυρας της δημοκρατίας στην Τουρκία, η μάρτυρας της αδελφοσύνης των λαών».

Δήλωσε ότι η επίθεση στη Σμύρνη και η υπόθεση κλεισίματος κατά του HDP αντικατοπτρίζει την «αρχή του τέλους» της τουρκικής κυβέρνησης. «Μερικοί λένε ότι θα πάνε στις εκλογές επωφελούμενοι από τέτοια περιστατικά και θα εδραιώσουν την εξουσία τους. Ο συνασπισμός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (AKP-MHP) καταρρέει».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube