Weather Icon

Νίκη της Rosa Nera, ήττα του αυτονόητου

Νίκη της Rosa Nera, ήττα του αυτονόητου

Ποιο είναι το αυτονόητο; Πως ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαθέσει όπως θέλει την ιδιοκτησία του, στο πλαίσιο πάντα του νόμου. Στα Χανιά, δυστυχώς, αυτό το αυτονόητο δικαίωμα της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου ακυρώθηκε.

Το πώς, θα το δούμε στη συνέχεια. Προέχει η περιγραφή των γεγονότων, όπως τα καταγράφει στην σελίδα του στο Facebook ο καθηγητής και πρώην πρύτανης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

Η Σύγκλητος αποφάσισε να νοικιάσει για είκοσι χρόνια ένα συγκρότημα παραδοσιακών κτιρίων που βρισκόταν στην ιδιοκτησία της. Μάλιστα το τίμημα που θα κατέβαλε η εταιρεία ανερχόταν σε 360.000 ευρώ το χρόνο. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Έλα όμως που αυτό το κτιριακό συγκρότημα ήταν κατειλημμένο από γνωστές συλλογικότητες των Χανίων, οι οποίες εκδιώχθηκαν για να αρχίσουν οι εργασίες. Ο δε χώρος εφρουρείτο από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως γράφει ο κ. Γρυσπολάκης «η άρνηση των φορέων της πόλης, δηλ. του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του ΤΕΕ/Τμήμα Δ.Κρήτης, του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, της ΕΛΜΕ Χανίων και πολλών άλλων, ήταν πολύ ισχυρή και είχε ευτυχές για αυτούς αποτέλεσμα. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα σχέδια της ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ΤΕΕ/Τμήμα Δ. Κρήτης. Ήταν η περιφανής νίκη όλων αυτών και τους την καταλογίζω ως τέτοια. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να ζητήσει από την Αστυνομία να παύσει να προστατεύει το συγκρότημα, η Αστυνομία να αποχωρήσει και η συλλογικότητα Rosa Nera να ανακαταλάβει το κτίριο της Μεραρχίας».

Αυτά.

Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, όλοι αυτοί οι φορείς της πόλης των Χανίων προτίμησαν ένα ιστορικό παραδοσιακό συγκρότημα να παραδοθεί σε «συλλογικότητες», παρά να ανακατασκευασθεί και να λειτουργήσει επί μια εικοσαετία ως ξενοδοχείο.

για τη συνέχεια Liberal

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube