Weather Icon

Νέοι… τραμπουκισμοί από Αζέρους στρατιώτες! Απείλησαν αγρότες στο Σιουνίκ – Δεν τους άφησαν να εργαστούν στη γη τους

Νέοι… τραμπουκισμοί από Αζέρους στρατιώτες! Απείλησαν αγρότες στο Σιουνίκ – Δεν τους άφησαν να εργαστούν στη γη τους

Αρμενία: Αγρότες από το χωριό Τεγκ του Σιουνίκ δέχτηκαν απειλές από Αζέρους στρατιώτες. Για εγκληματική πράξη έκανε λόγο ξανά ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αρμενία, Αρμάν Τατογιάν.

Απειλές από Αζέρους στρατιωτικούς δέχτηκαν κάτοικοι του Τεγκ στην επαρχία του Σιουνίκ στην Αρμενία. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αρμενία, Αρμάν Τατογιάν, οι στρατιώτες δεν άφησαν τους αγρότες να μαζέψουν τον φρεσκοκομένο σανό για τα ζώα τους.

Συγκεκριμένα στις 26 Ιουνιου μερικοί κάτοικοι του χωριού Τεκ πήγαν στα χωριάφια τους για μαζέψουν τον σανό που είχαν κόψει τις προηγούμενες ημέρες. Όταν έφτασαν κοντά στα 300 μέτρα από τις θέσεις των Αζέρων, παρατήρησαν ότι 5 οπλισμένοι στρατιώτες τους πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Μάλιστα όπως αναφέρουν αρμενικές πηγές, οι στρατιώτες τους απείλησαν με την απειλή όπλου, πυροβολώντας στον αέρα και δεν τους άφησαν να μαζέψουν τη ζωοτροφή.

Στον αρμενικό Τύπο καταγγέλεται συν τοις άλλοις, ότι δύο από τους στρατιώτες ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και απαίτησαν από τους χωρικούς να σταματήσουν να προσεγγίζουν το μέρος ή να εκμεταλλεύονται τη γη τους.

Οι χωρικοί εν τω μεταξύ είχαν τη δυνατότητα να συλλέξουν το σανό μόνο στις 27 Ιουνίου, κατά την άφιξη των διοικητών του 1ου σώματος των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων και των επικεφαλής της τοπικής περιφέρειας.

«Αυτή η εγκληματική πράξη των Αζέρων στρατιωτών εναντίον των πολιτών της Αρμενίας έλαβε χώρα σε κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Προφανώς, τέτοιες εγκληματικές πράξεις των στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν αποσκοπούν στη στέρηση των πολιτών της Δημοκρατίας της Αρμενίας από άλλα δικαιώμαατα, όπως η εκτροφή βοοειδών, η απόκτηση οικογενειακού εισοδήματος. Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν σε συνεχή βάση, καθώς διαπράττονται τακτικά παρόμοιες πράξεις (απειλές για τους βοσκούς, κλοπές ζώων κ. λπ.) εναντίον των κατοίκων σε Κεγαρκουνίκ και Σιουνίκ”, δήλωσε ο Τατογιάν, όπως μετέδωσε το Panarmenian στις 28 Ιουνίου.

«Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η προστασία του πληθυσμού της Αρμενίας από εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν απαιτούν επειγόντως τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας», κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube