Weather Icon
Εκδόσεις Ινφογνώμων 15 Ιουνίου 2021

Νέα έκδοση: «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα» 40 συνεντεύξεις του Γιώργου Λιάνη

Νέα έκδοση: «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα»  40 συνεντεύξεις του Γιώργου Λιάνη

Ο Γιώργος Λιάνης συνομιλεί με σαράντα από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών του 20ού αιώνα

Ο Εκδοτικός Οίκος «Ινφογνώμων» παραδίδει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ένα από τα πιο επιδραστικά, ίσως το πιο εραλδικό βιβλίο της εποχής μας.

Σαράντα συνεντεύξεις του Γιώργου Λιάνη από το 1970 μέχρι σήμερα.

Ο τίτλος «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα» είναι κυριολεκτικός. Ο συγγραφέας… συνομίλησε με μεγάλες προσωπικότητες που άφησαν τα χνάρια τους κυρίως στον 20ό αιώνα.

Ρίτσος, Ελύτης, Βάρναλης, Εγγονόπουλος, Σκαρίμπας, Αναγνωστάκης, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Τσιτσάνης, Μπαγιαντέρας, Κουν, Τσαρούχης, Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Παπαδόπουλος, Παναγούλης, Μουστακλής, Καμπανέλης, Κατράκης, Χορν, Λαμπέτη, Βέγγος, Κούρκουλος, Μερκούρη, Παππά, Νταντωνάκη, Αλεξανδράκης, Βουγιουκλάκη, Λάσκαρη, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Μούσχουρη, Γκάλης,Σαββόπουλος, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Σμοκτουνόφσκι, Πλισέσκαγια, Βάιντα και Φαλάτσι, συγκροτούν την «κιβωτό» του Γιώργου Λιάνη.

Το βιβλίο είναι 647 σελίδων, με σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Την έκδοση και τον συγγραφέα χαιρετίζουν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μίκης Θεοδωράκης (αποκαλεί τον Λιάνη «ποιητή της Δημοσιογραφίας»), ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (λέει ότι «ο Λιάνης είναι ο καλύτερος Έλληνας δημοσιογράφος») και ο Κώστας Λαλιώτης.

Προλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο από έναν δημοσιογράφο της «πρώτης γραμμής», που δούλεψε μισό αιώνα στα μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Με τη συναρπαστική πένα του συγγραφέα ζωντανεύουν οι πνευματικοί φάροι του ελληνικού αρχιπελάγους και αποκαλύπτονται οράματα και δράματα του Ελληνισμού.

Η διεισδυτικότητα των ερωτήσεων, η τόλμη και η τομή στον ψυχισμό των 40 «πρωταγωνιστών» έχουν ως αποτέλεσμα το βιβλίο να είναι δραματικά επίκαιρο.

Όμως ταυτόχρονα, είναι ένα αισιόδοξο βιβλίο, απαραίτητο γι’ ανθρώπους που τους ενδιαφέρει πέρα από την προσωπική τους μοίρα, η μοίρα της μεγάλης χώρας όπου γεννήθηκαν.

Τέλος, το βιβλίο είναι ένα «μη με λησμόνει» από τους ίδιους τους «πρωταγωνιστές» του, που αγαπήθηκαν από τους Έλληνες, άλλοι λατρεύτηκαν, και που τράβηξαν τα σύνορα της Ελλάδας πολύ μακριά.

(Το βιβλίο κυκλοφορεί και με κουτί)

Τίτλος: «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα»

Συγγραφέας: Γιώργος Λιάνης

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα, Τηλ. 2103316036

[email protected], www.infognomon.gr

 Σελ.: 647

Κατηγορία: Διάφορα

Μέγεθος: 16 Χ 24

Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο

ISBN: 978-618-5590-01-7

Τιμή βιβλίου: 30 €

Τιμή κουτιού: 5 €

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube