Weather Icon

Μουσταφά Καρασού: «Εάν ο Μπάιντεν θεωρεί τον εαυτό του δημοκράτη, δεν μπορεί να επιτρέψει τη γενοκτονία των Κούρδων»

Μουσταφά Καρασού: «Εάν ο Μπάιντεν θεωρεί τον εαυτό του δημοκράτη, δεν μπορεί να επιτρέψει τη γενοκτονία των Κούρδων»

Ο Μουσταφά Καρασού εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την πρόσφατη πολιτική ατζέντα της Τουρκίας και την επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν. Δηλώνει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του περί «δημοκρατίας» και να μην καταστεί συνέταιρος στην κουρδική γενοκτονία.

Ο Μουσταφά Καρασού, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν μια εκτεταμένη ατζέντα όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

Ο Καρασού είπε ότι ο Μπάιντεν εξέφρασε δημοκρατικές δεσμεύσεις, αλλά δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του μετά την εκλογή του. «Ισχυριζόταν ότι θα έφερνε δημοκρατικές αξίες στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να είναι ειλικρινείς. Εάν υπάρχει ένα φασιστικό καθεστώς στην Τουρκία, εάν υπάρχει δικτατορία, όπως λένε, τότε δεν πρέπει να την υποστηρίζουν. Δεν πρέπει να γίνουν συνεργοί στην κουρδική γενοκτονία», είπε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube