REAL TIME |

Weather Icon
Εγκληματικότητα 25 Ιουνίου 2021

Μονή Πετράκη: «Μας ράντισε με 2 λίτρα καυστικό υγρό» – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία – Βαρύ το κατηγορητήριο για τον ιερέα

Μονή Πετράκη: «Μας ράντισε με 2 λίτρα καυστικό υγρό» – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία – Βαρύ το κατηγορητήριο για τον ιερέα

Ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος περιγράφει την επίθεση με καυστικό υγρό. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 37χρονος.

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερέα, ο οποίος πέταξε καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας o καθαιρεθείς ιερέας.

Για την πράξη του παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Νωρίτερα σήμερα είχε μεταφερθεί στην Ευελπίδων χωρίς ράσα, καθώς έχει καθαιρεθεί. Το πρωί είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας

Ο 37χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών, για να μεταφερθεί τελικά στο Δρομοκαϊτειο για περεταίρω ψυχιατρική αξιολόγηση.

Στο Λαϊκό νοσοκομείο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκαν τους ιερείς που νοσηλεύονταν.

Το υγρό που έριξε ο 37χρονος στους Μητροπολίτες και τον αστυνομικό, ήταν θειϊκό οξύ, αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε.

Το εφιαλτικό σκηνικό στη Μονη Πετρακη ξύπνησε μνήμες από τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί πριν από ένα χρόνο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία μετά την χθεσινή επίθεση προέβη σε μια οργισμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αίτημα της Ιεράς Συνόδου ειναι να τοποθετηθεί στο Συνοδικό Μέγαρο μηχάνημα ανίχνευσης.

Συγκλονιστικές περιγραφές

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία που κατέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ για τα όσα βίωσε κατά την επίθεση στη Μονή Πετράκη, ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο δράστης μας ράντισε με δύο λίτρα καυστικό υγρό», ενώ από την επίθεση ο ίδιος κινδύνευσε να χάσει το αριστερό του μάτι.

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας από την επίθεση με καυστικό υγρό στην Μονή Πετράκη, μιλώντας στο Mega

«Δεν θεωρούσα ότι θα είμαι από τους πρώτους ή αυτός που θα στόχευε. Όμως το γεγονός ότι είμασταν πολύ κοντά, θα μπορούσα να ήμουν, όπως και ήμουν μια παράπλευρη απώλεια, με μικρές επιπτώσεις» σχολίασε ο δικηγόρος και αυτόπτης μάρτυρας, Γιώργος Τζήκας.

«Δεν ξεχνιέται εύκολα αυτό που έγινε. Όταν ήρθε στο γραφείο μας και μας ζήτησε τη νομική μας συμβουλή είδαμε έναν άνθρωπο σοβαρό, με επιχειρήματα. Πριν έξι μήνες έγινε αυτό. Δεν έδωσε την εικόνα του τρελού. Μια χαρά κανονικότατος ήταν» πρόσθεσε.

Οι περιγραφές του κ. Τζήκα είναι ενδεικτικές όσων έλαβαν χώρα στη Μονή Πετράκη, με τον 37χρονο ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό.

«Κάθετε ακριβώς μπροστά μου. Στα καλά καθούμενα, εξαιρετικά ευγενικά ζητά το λόγο από τον προεδρεύοντα. Ο προεδρεύων του δίνει το λόγο. Ρωτάει ο 37χρονος ‘’είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;’’. Όχι απαντά ο προδρεύων. Επαναλαμβάνει το ερώτημα, παίρνει την ίδια απάντηση. Τότε σκύβει, βγάζει ένα πολύ μεγάλο μπουκάλι δίλιτρο. Νόμιζα ότι είναι νερό και ότι θέλει να τους μπουγελώσει και άρχισα να του φωνάζω ‘’ηρέμισε’’. Μέχρι να του το πω, εκσφεντονίστηκαν τα υγρά, οι παππάδες νόμισαν ότι είναι κάτι άλλο στην αρχή. Όταν είδαμε αίματα, να κλαίνε, να ουρλιάζουν, καταλάβαμε τι έγινε. Μόλις πέταξε το ένα μπουκάλι, πήγε να πάρει και το δεύτερο» κατέληξε ο κ. Τζήκας.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube