REAL TIME |

Weather Icon
Αθλητικά , πΓΔΜ, Σκόπια 16 Ιουνίου 2021

Μήπως δικαιώνει τα Σκόπια η απάντηση της UEFA;

Μήπως δικαιώνει τα Σκόπια η απάντηση της UEFA;

Τι σημαίνει η επίκληση από τους Σκοπιανούς και από την UEFA του άρθρου 1 παράγραφος 3ε της Συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς 

Παντελής Σαββίδης

Από το 1988, όταν για τις ανάγκες της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” πραγματοποίησα το πρώτο μου ταξίδι σε Σκόπια και Βελιγράδι, έχω ταχθεί κατά της πολιτικής της γειτονικής χώρας.

Βεβαίως, τάχθηκα και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως, διότι με αυτήν η Ελλάδα αποδέχεται “μακεδονική” εθνότητα και “μακεδονική” γλώσσα.

Ένα πολιτικό και εθνικό έγκλημα το οποίο η Ελλάδα συνολικά θα το βρίσκει μπροστά της στο μέλλον και για το οποίο οι ευθύνες Τσίπρα και Κοτζιά είναι απαράγραπτες.

Θα συνεχίσω να είμαι κατά της Συμφωνίας.

Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να φθάνουν σε ακραία όρια ανορθολογισμού όσοι την υπέγραψαν, την ψήφισαν ή σιωπηρά την αποδέχθηκαν και να μας καλούν να τα αποδεχθούμε.

Όλα αυτά τα επισημαίνω εξαιτίας της επικαιρότητας. Της εμφάνισης, δηλαδή, της Εθνικής Ομάδας των Σκοπίων με φανέλες που έχουν τα διακριτικά “Μακεδονία” και όχι Βόρεια Μακεδονία.

Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε ακόμη και στο επίπεδο του Υπουργού Εξωτερικών και η απάντηση του ομολόγου του της γειτονικής χώρας ήταν η επίκληση του άρθρου 1 παράγραφος 3ε της Συμφωνίας που ο κ. Κοτζιάς υπέγραψε.

Τι λέει το άρθρο;

“Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του Δεύτερου Μέρους θα είναι ΝΜ ή ΝΜΚ. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD , όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης («ΔΟΤ»)”

Αυτό το άρθρο επικαλέστηκαν τα Σκόπια, αυτό επικαλέστηκε και η UEFA στην απάντησή της προς τον Έλληνα υφυπουργό Αθλητισμού.

Ας αφήσουμε την UEFA και τον σκοπιανό υπουργό εξωτερικών.

Αν εσείς διαβάζατε αυτήν την παράγραφο τι θα λέγατε;

Εμφανίστηκαν εκτός ή εντός Συμφωνίας οι σκοπιανοί;

Δεν μπορεί να υπογράφουμε κάκιστες συμφωνίες για οποιονδήποτε λόγο και μετά να ξεσηκώνουμε τον κόσμο για τα λάθη μας. Οι ευθύνες Τσίπρα- Κοτζιά και Σύριζα είναι τεράστιες. Και δεν παραγράφονται με, εκ των υστέρων, κινητοποίηση των οπαδών τους. Ο κομματισμός και ο οπαδισμός είναι κατά της λογικής και του εθνικού συμφέροντος.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube