Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Ιουνίου 2021

Μηνύματα “δύο ταχυτήτων” από Ερντογάν για Ελλάδα – Κύπρο

Μηνύματα “δύο ταχυτήτων” από Ερντογάν για Ελλάδα – Κύπρο

Την ικανοποίησή του για την ώθηση, όπως υποστήριξε, που “έχουν πετύχει στις σχέσεις τους Τουρκία και Ελλάδα”, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως η Άγκυρα στηρίζει τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Σε ομιλία του στο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι “αισθανόμαστε ικανοποίηση για την ώθηση που έχουμε πετύχει την τελευταία περίοδο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Θέλουμε επίσης να ενισχύσουμε τη θετική μας συνεργασία με τις συμμάχους μας, τις ΗΠΑ και την ΕΕ”.

Στην παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο Τ. Ερντογάν επανέλαβε ότι “υποστηρίζουμε την πρόταση λύσης δύο κρατών με κυριαρχική ισότητα, που υπέβαλε η ‘τδβκ’ στη Γενεύη. Θέλουμε η Μεσόγειος να είναι περιοχή ειρήνης, ευημερίας και συνεργασίας”.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η πρόταση της Άγκυρας για Μεσογειακή Διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων είναι ακόμη στο τραπέζι και πρόσθεσε ότι “είναι στο χέρι μας οι πηγές ενέργειες να γίνουν αφορμή συνεργασίας αντί αντιπαράθεσης”.

Μάλιστα, ο Τ. Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι “οι φίλοι μας από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Ουκρανία έχουν βιώσει τα προβλήματα που οφείλονται στη μη λύση και ακόμη τα βιώνουν. Αυτό το βάρος το φέρουμε κι εμείς άλλωστε και στην Κύπρο εδώ και χρόνια”.

Όσον αφορά το θέμα της Λιβύης, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι “η αλληλεγγύη μας προς τη νόμιμη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη έχει ανοίξει το δρόμο για εκεχειρία και για μια νέα αρχή στη χώρα”.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube