Weather Icon
Τουρκία 13 Ιουνίου 2021

Μια χώρα-φυλακή! Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης: Ο πληθυσμός των φυλακών της Τουρκίας είναι τριπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Μια χώρα-φυλακή! Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης: Ο πληθυσμός των φυλακών της Τουρκίας είναι τριπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδόν το ένα τοις εκατό του πληθυσμού στην Τουρκία βρίσκεται σε φυλακή ή υπό κράτηση. Το ποσοστό αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα 2020 του SPACE II, που πραγματοποιήθηκε για το Συμβούλιο της Ευρώπης από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, τα ποσοστά των ατόμων που υπόκεινται σε απελευθέρωση υπό όρους αναστολής, ποικίλλουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, από 0,01% στην Τουρκία έως 44% στην Ελλάδα.

Τα υψηλότερα ποσοστά βρίσκονται στις χώρες της Δυτικής και Σκανδιναβικής Ευρώπης, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας με τα χαμηλότερα ποσοστά.

Η έκθεση αναφέρει ότι 984 στους 100.000 ανθρώπους στην Τουρκία βρίσκονται είτε στη φυλακή είτε υπό κράτηση, κατά τις 31 Ιανουαρίου 2020 όπου ολοκληρώθηκε η έρευνα. Αυτός ο αριθμός είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού φυλακισμένων, στα 357,2 ανά 100.000 άτομα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube