Weather Icon
Video , Ιστορία , Παιδεία 17 Ιουνίου 2021

Μαρία Προκοπίδου: Οι γυναίκες που θυσιάστηκαν το 1821 για την απελευθέρωση της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρία Προκοπίδου: Οι γυναίκες που θυσιάστηκαν το 1821 για την απελευθέρωση της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Μαρία Προκοπίδου, στην εκπομπή “Ιστορία, Λαογραφία, Πολιτισμός” στο Pella tv με τον Γιώργο Παναγιωτίδη, για τη συμβολή των γυναικών στην Επανάσταση του 1821.

Οι Έλληνες ορμούν με γενναιότητα στον αγώνα για την παλιγγενεσία. Μέσα στους επώνυμους και ανώνυμους πολεμιστές, στους στρατιωτικούς, τους πολιτικούς , αγέρωχες και δυναμικές δεσπόζουν στον αγώνα και οι Ελληνίδες γυναίκες….

Οι Ελληνίδες από κάθε κοινωνική τάξη, κάθε θέση, μανάδες, σύζυγοι, αδερφές, αρχόντισσες και απλές βρίσκονται δίπλα στους άνδρες. Αυτές θυσιάζονται, πολεμούν, χαρίζουν τις περιουσίες τους, αναθρέφουν ήρωες και τους κάνουν δώρο στη δόλια πατρίδα.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γνωρίσουμε αυτές τις επώνυμες, αλλά και ανώνυμες γυναίκες της Ελληνικής Επανάστασης που αψηφώντας τον θάνατο και ορθώνοντας το φρόνημα τους, χωρίς να διστάζουν μέσα στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της εποχής έγιναν αιώνια σύμβολα της αρχοντιάς και της τιμής. Οι Ελληνίδες ήταν, είναι και είναι πάντα παρούσες σε κάθε δίκαιο αγώνα αυτού του τόπου.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube