REAL TIME |

Weather Icon

Λύση στο πλαίσιο «απόλυτης ισότητας», παρουσίασε ο Τατάρ στη Γαλλίδα Πρέσβειρα

Λύση στο πλαίσιο «απόλυτης ισότητας», παρουσίασε ο Τατάρ στη Γαλλίδα Πρέσβειρα

Ξεθάρρεψε ο Τατάρ

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Λευκωσία, Salina Grenet-Catalano είχε χθες στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στην οποία είπε ότι μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία στην περιοχή και στην Κύπρο θα μπορούσε να βρεθεί στο πλαίσιο του σεβασμού της «απόλυτης ισότητας» των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, γραπτή δήλωση της εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπερνά Τσιελίκ Ντογούγιολ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τατάρ είπε στην Γαλλίδα Πρέσβειρα ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μια σχέση, η οποία περιέχει την συνεργασία των «υφιστάμενων δύο κρατών» στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος.

Η κ. Ντογρούγιολ ανέφερε ότι η συνάντηση Τατάρ-Catalano διεξήχθη σε ειλικρινές κλίμα και κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν η άτυπη πενταμερής της Γενεύης και η πρόσφατη συνάντηση του  Τ/κ ηγέτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube