REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία 23 Ιουνίου 2021

Λουκασένκο: Πράξη ναζισμού οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Λουκασένκο: Πράξη ναζισμού οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Ο Λουκασένκο έβαλε κατά της Γερμανίας

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία για μια πράξη ναζισμού, μετά την επιβολή νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του Μινσκ, που έπληξαν ιδιαίτερα σημαντικές πηγές εισοδήματος της χώρας.

«Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι η Γερμανία θα συμμετείχε και αυτή σε αυτή τη συλλογική συνωμοσία», δήλωσε ο Λουκασένκο, με την ευκαιρία του εορτασμού της 80ης επετείου από την ναζιστική εισβολή στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

«Δεν το περιμέναμε από εκείνους των οποίων οι πρόγονοι σκότωσαν έναν στους τρεις Λευκορώσους», είπε. «Τι και αν έχουν περάσει 80 χρόνια; Τι είναι ένας νέος θερμός πόλεμος;»

Οι δυτικές δυνάμεις, με μια συντονισμένη κίνηση, έπληξαν χθες τη Λευκορωσία με ένα νέο κύμα κυρώσεων εις βάρος αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης του προέδρου Λουκασένκο, η Πολεμική Αεροπορία της οποίας αναχαίτισε το αεροσκάφος της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Αθήνα και κατευθυνόταν στο Βίλνιους, στις 23 Μαΐου, κάτι το οποίο η Δύση είχε χαρακτηρίσει κρατική πειρατεία.

Οι δυτικές κυρώσεις συνιστούν “κήρυξη οικονομικού πολέμου”

Η Λευκορωσία θεωρεί κήρυξη οικονομικού πολέμου τις δυτικές κυρώσεις, οι οποίες της επιβλήθηκαν εξαιτίας της υποχρεωτικής προσγείωσης αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ τον περασμένο μήνα προκειμένου να συλληφθεί ένας αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Μινσκ ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις θα έχουν αρνητικές συνέπειες στα συμφέροντα των πολιτών του και προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα που με τη σειρά τους θα επηρεάσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις δυτικών χωρών.

“Η ΕΕ συνεχίζει στοχευμένα τις καταστροφικές ενέργειες εις βάρος του πληθυσμού προκειμένου, δήθεν, να ”πλήξει το καθεστώς οικονομικά”.

“Στην πραγματικότητα αυτό σχεδόν συνιστά οικονομικό πόλεμο”, σχολίασε το υπουργείο.
 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube