Weather Icon

Koυρδικά χωριά μείνανε χωρίς νερό έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

Koυρδικά χωριά μείνανε χωρίς νερό έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

Οι χωρικοί στην επαρχία Ντουχόκ του Κουρδιστάν του Ιράκ δεν έχουν νερό εδώ και μέρες μετά τις πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή οι οποίες προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς νερού, ανέφερε το Ιρακινό Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw την Παρασκευή. Περίπου 60 οικογένειες στο χριστιανικό χωριό Dashish και το χωριό Grke αγωνίστηκαν να βρουν πόσιμο νερό αφού ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή τους την Τρίτη, δήλωσε ο Rudaw.

Μερικοί έπρεπε να βασίζονται σε ένα κοντινό κανάλι νερού που χρησιμοποιείται συνήθως για τα ζώα τους. «Η περιοχή είναι μολυσμένη με ορυχεία, εμποδίζοντας μας να στείλουμε ομάδες επισκευής», δήλωσε ο Σέρβαστ Σαμπρί, δήμαρχος της επαρχίας Kani Masi, στο Rudaw English.

Η Τουρκία έχει στοχεύσει την περιοχή ως μέρος της στρατιωτικής της εκστρατείας κατά του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διατηρεί βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι χωρικοί που προσπαθούν να επισκευάσουν τους σωλήνες νερού τους κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τουρκικούς βομβαρδισμούς, ανέφερε ο Rudaw.

Ο δήμαρχος είπε επίσης στον Rudaw ότι ήταν η τρίτη φορά που οι σωλήνες νερού για αυτά τα χωριά υπέστησαν ζημιές τις τελευταίες 20 ημέρες. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες οι χωρικοί για να αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους σωλήνες με καινούργιους, και αυτό υποτίθεται ότι το επιτρέπει η κατάσταση ασφαλείας.

Ο Sabri είπε επίσης στον Rudaw ότι περίπου 3.000 dunams (περίπου 75 στρέμματα) γης κάηκαν ως αποτέλεσμα του πρόσφατου βομβαρδισμού της Τουρκίας στην περιοχή. Στα τέλη Απριλίου, η Τουρκία ξεκίνησε την τελευταία αεροπορική και επίγεια εκστρατεία εναντίον μαχητών του ΡΚΚ στο Ιρακινό Κουρδιστάν, με κωδικοποιημένες επιχειρήσεις Claw-Lightning και Claw-Thunderbolt.

ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube