REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 28 Ιουνίου 2021

Κοινή άσκηση ΗΠΑ – Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο, μήνυμα στη Ρωσία

Κοινή άσκηση ΗΠΑ – Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο, μήνυμα στη Ρωσία

“Θερμαίνεται ο Εύξεινος Πόντος με την άσκηση Sea Breeze 2021

Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν σήμερα στον Εύξεινο Πόντο κοινή στρατιωτική άσκηση, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 30 χωρών, παρά το ρωσικό αίτημα για ακύρωσή της.

Η Sea Breeze 2021 έρχεται μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία ενός βρετανικού αντιτορπιλικού για να το διώξει από τα ύδατα του Ευξείνου Πόντο, με το Λονδίνο να διαψεύδει το περιστατικό.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να ακυρωθούν οι στρατιωτικές ασκήσεις στον Εύξεινο Πόντο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι θα αντιδράσει -αν χρειαστεί- για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια.

Η άσκηση Sea Breeze 2021 θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και σε αυτήν θα συμμετέχουν περίπου 5.000 στρατιωτικοί από το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους, καθώς και περίπου 30 πλοία και 40 αεροσκάφη. Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ θα λάβουν μέρος επίσης.

Η Ουκρανία αναφέρει ότι ο κύριος στόχος είναι να αποκτηθεί εμπειρία σε κοινές δράσεις κατά τη διάρκεια πολυεθνικών επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης και ασφάλειας.

SEA BREEZE 2021 EXERCISES WILL INVOLVE SEA, LAND AND AIR COMPONENTS OF THE STATE BORDER GUARD SERVICE OF UKRAINE

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube