REAL TIME |

Weather Icon

Καταγγελία βουλευτή του HDP! Στόχος βανδάλων ιστορική αρμενική εκκλησία στην Τουρκία

Καταγγελία βουλευτή του HDP! Στόχος βανδάλων ιστορική αρμενική εκκλησία στην Τουρκία

Οι κυνηγοί θησαυρών σε ιστορικούς αρμενικούς οικισμούς στην Τουρκία έχουν καταστρέψει την αρμενική εκκλησία του Αγίου Τορού του 18ου αιώνα στο Καϊσέρι․ Για το περιστατικό προειδοποίησε ο βουλευτής αρμενικής καταγωγής του τουρκικού κοινοβουλίου και μέλος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), Garo Paylan.

Όσον αφορά το γεγονός ότι μια τρύπα δύο μέτρων εμφανίστηκε μέσα στην εκκλησία, ο Paylan απηύθυνε μια ερώτηση στον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Erso.

Σε ερώτημά του, ο Paylan σημείωσε ότι η αρχαία Αρμενική Εκκλησία, αν και μια από τις σημαντικότερες ιστορικές και πολιτιστικές δομές της περιοχής, έχει παραμεληθεί εδώ και δεκαετίες και σήμερα έχει γίνει στόχος βανδάλων και κυνηγών θησαυρών.

Με αυτή την έννοια, ο Paylan ρώτησε τον Υπουργό γιατί η εκκλησία δεν προστατεύεται, γιατί δεν ξεκινά έρευνα κατά των ανθρώπων που την υπέστησαν ζημιά.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube