Weather Icon

Καταγγελία πως η Deniz Poyraz υπέστη βασανιστήρια: «Να ελεγχθούν τα μαχαίρια για ίχνη DNA».

Καταγγελία πως η Deniz Poyraz υπέστη βασανιστήρια: «Να ελεγχθούν τα μαχαίρια για ίχνη DNA».

Βασανιστήρια τύπου ISIS στην Κούρδισσα Ντενίζ Ποϋράζ από όργανο του τουκρικού κράτους

Ο δικηγόρος Türkan Aslan δήλωσε ότι η Deniz Poyraz, η οποία δολοφονήθηκε κατά την επίθεση που έγινε στα γραφεία του HDP στη Σμύρνη, ίσως υπέστη βασανιστήρια πριν πυροβοληθεί από τον γκρίζο λύκο Onur Gencer, διότι βρέθηκαν στο σώμα της ίχνη βασανισμού παρόμοια με αυτά που προκαλούσαν στα θύματά τους οι τρομοκράτες του ISIS και για αυτό το λόγο, ο Aslan, απαίτησε να ψάξουν οι αρχές για DNA στα μαχαίρια.

Ο Onur Gencer, ο οποίος δολοφόνησε την Deniz Poyraz όταν επιτέθηκε στην επαρχιακή οργάνωση του HDP στη Σμύρνη στις 17 Ιουνίου, συνελήφθη με την κατηγορία της «προμελετημένης δολοφονίας» σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το περιστατικό. Η γρήγορη σύλληψη του και το γεγονός ότι η πορεία της σφαίρας σε ένα από τα δωμάτια των γραφείων του HDP δεν έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της σκηνής του εγκλήματος, προκάλεσαν σφοδρή κριτική για την επιφανειακή έρευνα των αρχών.

Είχαν ξεμείνει κάλυκες στη σκηνή του εγκλήματος!

Οι δικηγόροι του κόμματος της αντιπολίτευσης, HDP, και της Poyraz υπέβαλαν δεκασέλιδη αναφορά 38 άρθρων στο γραφείο του εισαγγελέα στις 21 Ιουνίου απαιτώντας την αποτελεσματική διεξαγωγή της έρευνας.

Η εισαγγελία, η οποία κινήθηκε μετά τη γνωστοποίηση της είδησης από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mezopotamya, ότι δηλαδή η έρευνα στη σκηνή του εγκλήματος ήταν ελλειπής, απαίτησε να εξεταστούν η πορεία της σφαίρας καθώς και η σκηνή του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής ήταν η εύρεση ενός κάλυκα.

Ο Türkan Aslan, ένας από τους δικηγόρους του HDP, ακολουθεί στενά την πορεία της έρευνας και μίλησε για τις ελλείψεις σε αυτήν καθώς και για την αίτηση των δικηγόρων του HDP στο γραφείο του εισαγγελέα.

Το κτήριο δεν ερευνήθηκε σχολαστικά

Στους ισχυρισμούς ότι η έρευνα της σκηνής του εγκλήματος στο κτήριο και η συλλογή στοιχείων έγινε σωστά ο δικηγόρος Aslan απαντά:

«Ο δολοφόνος αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ανέβηκε και στους οκτώ ορόφους του κτηρίου κτυπώντας όλες τις πόρτες των διαμερισμάτων. Εν τω μεταξύ, είναι βέβαιο ότι περιπλανιόταν από όροφο σε όροφο. Η πιθανότητα να έχει αφήσει ίχνη μέσα στο κτήριο, η πιθανότητα να έχει αφήσει αποδεικτικά στοιχεία του εγκλήματος είναι μεγάλη. Όμως, οι αρχές που έσπευσαν στο σημείο δεν εξέτασαν όλο το κτήριο. Αν η έρευνα είχε διεξαχθεί και στους οκτώ ορόφους, τα αποδεικτικά στοιχεία θα είχαν συλλεχθεί πλήρως. Μόνο και μόνο που βρέθηκε ένας κάλυκας ημέρες μετά (τη δολοφονία) σημαίνει πως δεν έγινε ενδελεχής έρευνα».

Ακόμη, ο δικηγόρος του θύματος δήλωσε ότι: «Δε θα πρέπει να παραβλεφθεί η πιθανότητα στο περιστατικό να υπήρχαν κι άλλα άτομα που σχετίζονται με το δράστη. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να κρύβουν τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έφερε αυτός μαζί του. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να διευκρινιστούν τα ερωτήματα αυτά, διότι δεν έχει γίνει λεπτομερής έρευνα στους κοινόχρηστους χώρους και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του κτηρίου.

Πιθανόν να τη βασάνισε!

Δηλώνοντας ότι η Poyraz κατά πάσα πιθανότητα υπέστη βασανιστήρια πριν δολοφονηθεί, ο Aslan αναφέρθηκε στις τρεις σφαίρες που βρέθηκαν στο κεφάλι και στα πόδια της λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης στη σκηνή του εγκλήματος ο ειδικός ανέφερε ένα τραύμα στο κρανίο του θύματος το οποίο ήταν δύσκολο να περιγράψει τη στιγμή εκείνη. Ο ειδικός ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Είμαστε της άποψης ότι το τραύμα στο κεφάλι της δεν οφείλεται σε κάποιο πέσιμο, χτύπημα ή πυροβολισμό. Με άλλα λόγια, πιστεύουμε ότι η Deniz Poyroz υπέστη βασανιστήρια πριν ή μετά τη δολοφονία της.

Επιπροσθέτως, ο δικηγόρος δήλωσε ότι οι ιατροδικαστές τους είπαν πως το εν λόγω τραύμα ίσως προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από την αυτοψία και είπε: « Εκτός από αυτό, υπάρχουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του θύματος. Συνδυάζοντας τα παραπάνω, θεωρούμε πως δεν την πυροβόλησε μόνο. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε πως ο Onur Gencer βασάνισε την Deniz Poyraz».

Αυτή η μέθοδος βασανισμού χρησιμοποιείται από τον ISIS

Ο Aslan δήλωσε ότι τα μαχαίρια που βρέθηκαν πάνω στον δολοφόνο αλλά και οι καταθέσεις του ισχυροποιούν την εκδοχή του βασανισμού της Deniz. Ο δικηγόρος απαίτησε να γίνει έρευνα για την ύπαρξη DNA πάνω στα μαχαίρια λέγοντας: «Ο τραυματισμός προκλήθηκε από ένα αιχμηρό αντικείμενο, κάτι που μας παραπέμπει σε μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες του ISIS ή παρόμοιων εξτρεμιστικών οργανώσεων. Εν τοιαύτη περιπτώσει φαίνεται πως ο δολοφόνος δεν ήταν απλά γνώστης πρώτων βοηθειών στην Manbij αλλά βρισκόταν στο μέρος εκείνο για άλλο λόγο και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την πείρα που απέκτησε εκεί στην Deniz Poyraz!»

Τα νέα ευρήματα θα υποβληθούν στην εισαγγελία

Ο Türkan Aslan, αφού δήλωσε ότι θα καταθέσουν ξανά γραπτή αναφορά σχετικά με τα καινούρια ευρήματα στο γραφείο του εισαγγελέα στις 25 Ιουνίου συνέχισε λέγοντας: «Αν οι έρευνες διεξαχθούν μέσα στο πλαίσιο των αιτημάτων μας, θα βρεθούν και οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τους δράστες. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένουμε τον εισαγγελέα να είναι πολύ σχολαστικός και να διενεργήσει μια αποτελεσματική έρευνα στους τομείς που έχουμε αιτηθεί άμεσα».

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: Μεσοποταμία

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube