Weather Icon

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή – Ο ψευδομουφτής είχε παρομοιάσει τον πρόεδρο του ΚΙΕΦ με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν 5 χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κρίθηκε ένοχος για «διέγερση σε διχόνοια» και άσκησε έφεση.

Η επίδικη δήλωση έγινε τον Μάιο του 2016 στο 4ο τακτικό συνέδριο του τουρκόφρονου εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ, στα γραφεία του στην Κομοτηνή, όπου ο Αχμέτ Μετέ παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντενκτάς.

«Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντενκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης», ανέφερε ο Αχμέτ Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Τις προκλητικές δηλώσεις του ψευδομουφτή είχε αποκαλύψει η «Φωνή της Ροδόπης», ενώ μετά τη δημοσίευση τους ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη σημερινή δίκη τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μπάρκας και Αχμέτ Καρά.

«Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα το νομικό σκέλος της υπόθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχουν οι αντικειμενικοί όροι για την εφαρμογή του άρθρου 184 (διέγερση σε διχόνοια) του Ποινικού Κώδικα για το οποίο καταδικάστηκε ο εντολέας μου», ανέφερε στο GRTimes ο κ. Μπάρκας.

ΠΗΓΗ: fonirodopis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube