Weather Icon

Και όποιος άλλος Τούρκος αν ήταν στη θέση Ερντογάν…

Και όποιος άλλος Τούρκος αν ήταν στη θέση Ερντογάν…

Επιτυχία του Ερντογάν ο κατευνασμός

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

Π Ε Τ Υ Χ Ε  ο Ερντογάν, Ιούνιο μήνα 2021 να εισπράξει και πάλι Κατευνασμό. Και στο ΝΑΤΟ 14/6 και στην ΕΕ 24-25/6. Πρώτος του τον προσέφερε στις Βρυξέλλες ο Ελλάδος Μητσοτάκης Για ένα… ήρεμο καλοκαίρι, για μια… αποκλιμάκωση, ένα… κόκκινο τηλέφωνο και… διμερείς συνενοήσεις, χωρίς την… ανάμειξη τρίτων. Θριαμβευτικά τ’ ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν επιστρέφοντας στην Άγκυρα. Όχι μόνο ατιμώρητος αλλά και βασίμως αναμένοντας και την εμπράγματη επιβράβευσή του.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ προσέφερε στον Ερντογάν και στην Τουρκία Κατακτητή και πάλι τον Κατευνασμό ο Κύπρου Αναστασιάδης. Με την προθυμία συνέχισης των ίδιων διαδικασιών «επίλυσης» του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ με τον «ισότιμο» του Ψευδοκράτους Τατάρ, ώστε με τις βρετανικής επινοήσεως «ευελιξίες» να επιτευχθεί ο «τετραγωνισμός του κύκλου».

ΣΥΝΕΠΩΣ δεν μπορούσε να αποβεί στην πράξη – στο ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο και στην ΕΕ – ελλαδικότερος και κυπριακότερος… ο της Γαλλίας Μακρόν. Ούτε ο εξ Αμερικής θυμωμένος με την ερντογανική Τουρκία «Νόμος Μενέντεζ»…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ούτε αυτή την φορά κατόρθωσε ο Ελληνισμός (η Αθήνα και η Λευκωσία) να αξιοποιήσει επωφελώς τη συγκυρία των προβληματικών σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον Ισραήλ, την Αίγυπτο κοκ που προκάλεσε η αλαζονική, επεκτατική, νεο-οθωμανική πολιτική του Ερντογάν, η οποία ώθησε στη συνεργασία πολλών συνεργαζομένων χωρών στον σχηματισμό και ενός οιονεί αντι-τουρκικού τόξου.

– Ούτε κι αυτή την φορά κατόρθωσε ο Ελληνισμός ν’ αλλάξει τα δικά του μυαλά. Ώστε να εγκαταλείψει την «πεπατημένη» του πολιτική που προσφέρει διαρκώς στην Τουρκία – Επιδρομέα – Κατακτητή την αυτοπεποίθηση ότι:

– Ανενόχλητη και ατιμώρητη μπορεί, όχι μόνο να διαιωνίζει τα κατοχικά «τετελεσμένα της» που εδραιώνει και επεκτείνει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναμένοντας και την ελληνική υπογραφή διζωνικής νομιμοποίησής τους, αλλά, με την ίδια «συνταγή», να επιβουλεύεται εμπράκτως, το Αιγαίο, την Θράκη, την Ανατολική Μεσόγειο.

Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ μπορούν να αγάλλονται περήφανοι στους τάφους τους ο Μπουλέντ Ετζιεβίτ πρωθυπουργός της Εισβολής του Αττίλα 1974 στην Κύπρο και ο Ραούφ Ντενκτάς της τρομοκρατικής ΤΜΤ από το 1957 και πρωταρχιτέκτονας του Ψευδοκράτους του Αττίλα από το 1983 στα σκλαβωμένα από τους Τούρκους ελληνικά εδάφη της Κύπρου:

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ την οποίαν ενόπλως επέβαλαν με τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα, Ιούλιο και Αύγουστο 1974 και την έκτοτε βίαιη εθνοκάθαρση και τουρκικό εποικισμό των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, πέτυχε εν έτει 2021 να γίνει το… στεντόρειο αίτημα, το λάβαρο και ο γονυπετής εκλιπαρισμός της Αθήνας και της Λευκωσίας σε όλα τα διεθνή βήματα, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και παντού:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ και Μητσοτάκης,

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και Αναστασιάδης,

ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ τη συνέχιση των συνομιλιών για «λύση» «κατηγορηματικά εντός του πλαισίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των ψηφισμάτων του ΟΗΕ» και… όχι τη «λύση Δύο Κρατών» που τώρα απαιτεί ο Ερντογάν με τον Τατάρ του.

ΑΛΛ’ ΟΜΩΣ η βρετανικής επινόησης και τουρκικής επιμονής Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με σκληρό πυρήνα τα δύο ισότιμου καθεστώτος Δύο Συνιστώντα Κράτη, λαβούσα συγκεκριμένο περιεχόμενο στις αλλεπάλληλες επί 25 χρόνια από το 1977 «διακοινοτικές» συνομιλίες, το οποίο καταγράφηκε στο χιλιάδων σελίδων Σχέδιο Ανάν του 2002, όταν τέθηκε στις 24 Απριλίου 2004 σε Δημοψήφισμα ενώπιον του λαού ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με το συντριπτικό 76% του Ελληνισμού. Οι έκτοτε προστεθείσες συνομιλίες και τα Κοινά Ανακοινωθέντα – Κοινές Διακηρύξεις του 2008, του 2014 ως τις Πενταμερείς 2017 και 2021, χειροτέρεψαν έτι περαιτέρω το περιεχόμενο της Διζωνικής ΔιοικοΟνοτικής Ομοσπονδίας…

ΑΣΦΑΛΗΣ πρόβλεψη, ως εκ τούτων, είναι ότι:

– Ουδείς δημοκρατικά εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατία στην Κύπρο και ουδείς δημοκρατικά εκλελεγμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα επιτραπεί να υπογράψουν τέτοια «λύση».

ΣΥΝΕΠΩΣ: Το υφιστάμενο εν Κύπρω κατοχικό στάτους-κβο, αλλάζει μόνο με όσα διαρκώς, επιμόνως, μεθοδικά και ατιμώρητα προσθέτει η Τουρκία – Επιδρομέας – Κατακτητής, στην ΑΟΖ, στην Αμμόχωστο, στο Λευκόνοικο και στα… Μυαλά των ηγεσιών ΔηΣυ-ΑΚΕΛ και των λοιπών εν Λευκωσία και εν Αθήναις.

ΕΝΕΧΕΙ μεγάλη σημασία για την κλιμάκωση των μεθοδεύσεων της τουρκικής τακτικής και των προσφερομένων «ομοαξονικών» επινοήσεων του βρετανικού Φόρειν Όφεως (των άρχι «our children and grandchildren») βρετανικών εν Κύπρω στρατιωτικών Βάσεων, το διακηρυγμένο περιεχόμενο των ΜΥΑΛΩΝ των ισχυρότερων σε πελατεία Κομματικών Ηγεσιών:

ΟΠΟΙΟΣ Τούρκος κι αν ήταν στη θέση του Ερντογάν, πώς διαφορετικά άραγε θα αξιοποιούσε τις εν Κύπρω δηλωμένες «πάγιες πολιτικές» που δια στόματος Γ.Γρ. ΑΚΕΛ και ομοφρονούντος του Προέδρου ΔηΣυ Αβ. Νεοφύτου λένε επί λέξει ότι:

«Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι η τουρκική προκλητικότητα θα αναχαιτιστεί μόνο εάν και εφόσον καταφέρουμε να πείσουμε την Τουρκία, μέσα από έμπρακτες ενέργειες, ότι με την επίλυση των προβλημάτων στην γειτονιά μαςμε την ύπαρξη σχέσεων ειρηνικών με τις γειτονικές χώρες θα καταφέρει η Τουρκία να γίνει μέρος των συζητήσεων για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ΑΚυπριανού υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πείσουμε την Τουρκία ότι με σωστή λύση του Κυπριακού θα έχει και η ίδια να αποκομίσει οφέλη. Οφέλη τα οποία θα προκύψουν από τη συμμετοχή της στις ευρύτερες συζητήσεις για αξιοποίηση του φυσικού αερίου»…. («ΧΑΡΑΥΓΗ» 17.6.2020)

Λάζ. Α. Μαύρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube