REAL TIME |

Weather Icon

Ισπανοί δημοσιογράφοι δέχτηκαν απειλές από Αζέρους στρατιώτες στο Κεγαρκουνίκ

Ισπανοί δημοσιογράφοι δέχτηκαν απειλές από Αζέρους στρατιώτες στο Κεγαρκουνίκ

Απειλές από Αζέρους στρατιώτες δέχτηκαν Ισπανοί δημοσιογράφοι κοντά στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Σε διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους

Όπως ανακοίνωσαν “Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” στον λογαριασμό τους στο twitter «ομάδα Ισπανών δημοσιογράφων δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν όταν προσπαθούσαν να κάνουν γυρίσματα στην περιοχή Gegharkunik κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν».

«Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» καταδίκασαν την πράξη χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

Υπενθυμίζεται, ότι το Κεγαρκουνίκ βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της Αρμενίας, όπου έχουν εισβάλλει από τις 12-13 Μαΐου ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις θα αναπτυχθούν δυνάμεις Ρώσων συνοριοφυλάκων. Ωστόσο οι προκλήσεις δεν σταματούν από τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν.

Σε διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους

Όπως μεταδίδει η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για την ανάπτυξη συνοριοφυλάκων στην περιοχή Γκεχαρκουνίκ, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν θα εγκαταλείψουν εντελώς το έδαφος της Αρμενίας.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Τιγκράν Αβινιάνστο Γκιούμρι, η Αρμενία δεν θα υποχωρήσει από τη θέση της για την κρίση στα σύνορα. Οι συζητήσεις για την απόσυρση των εχθρικών στρατευμάτων συνεχίζονται και αναμένεται ένας ακόμη γύρος αυτών των διαπραγματεύσεων στο εγγύς μέλλον.

“Φυσικά, οι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος της Αρμενίας. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα “, ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Κυβερνήτης του Γκεγκαρκουνίκ , Γκνελ Σανοσιάν δήλωσε στην αρμενική έκδοση του Sputnik, ότι τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες στη συνοριακές γραμμές του Σιουνίκ και του Γκεγαρκουνίκ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube