Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 10 Ιουνίου 2021

«Ισλαμική Δημοκρατία της Νότιας Γαλλίας!»

«Ισλαμική Δημοκρατία της Νότιας Γαλλίας!»

Πώς οι ιδεοληψίες μπορούν να καταστρέψουν ένα μεγάλο κράτος, όπως η Γαλλία

Σταύρος Σιδεράς

Το 2027, ένας στους πέντε Γάλλους θα είναι μουσουλμάνος!

Αν με «ρεαλισμό» αποδεχτούμε την νέα αυτή «πραγματικότητα», η ισλαμική μειονότητα του 20% της Γαλλίας, το 2027 θα έχει κάθε δικαίωμα να επιδιώξει να δημιουργήσει το δικό της αυτόνομο «κρατίδιο» στην Νότια η Βόρεια Γαλλία!

Αν εκπλήττεστε με τον παιδαριώδη, ναΐφ και χαβαλετζίδικο αυτό σχολιασμό μου, με την ίδια επιφυλακτικότητα πρέπει να εκπλήττεστε γιατί αυτή την λύση προσπαθούν να μας επιβάλουν οι διαπραγματευτές μας. Να φανούμε «ρεαλιστές», να αποδεχθούμε τις νέες «πραγματικότητες» που μας έφερε η εισβολή και να αναγνωρίσουμε το «δικαίωμα» του 18% του πληθυσμού της Κύπρου να δημιουργήσει δικό του ανεξάρτητο κράτος. Εκδιώκοντας μάλιστα τους νόμιμους κατοίκους της κατεχόμενης περιοχής μας από τα σπίτια και τις περιουσίες τους (έγκλημα πολέμου) και με την υπογραφή μας να δώσουμε το νόμιμο δικαίωμα στους Τούρκους κουρσάρους να παραχωρήσουν τα λάφυρα πολέμου που αποκόμισαν από την εισβολή, στους ξενόφερτους Ανατολίτες ισλαμιστές της μαντίλας που μας κουβάλησαν στην Κύπρο!

Είναι σε όλους γνωστό πως μετά από πολύχρονες και σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, το 1977 ο Ραούφ Ντενκτάς αξιοποιώντας την «Δύναμη της Ισχύς» που του έδωσε η παρουσία των 40 και πλέον χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών, κατάφερε να πείσει τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποδεχθεί λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Την τεράστια αυτή διπλωματική «ήττα» την κάναμε σημαία. Και σήμερα, αφού οι κυβερνώντες και το ΑΚΕΛ κατάφεραν να μας πείσουν πως η λύση ΔΔΟ θα «αποτρέψει την διχοτόμηση»… «θα απελευθερώσει την Κύπρο»… «θα επιτρέψει στους Κερυνιώτες και στους υπόλοιπους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες»… με αβάσιμους και ουτοπιστικούς οραματισμούς επιμένουν να μας επιβάλουν μια λύση, η οποία αποδεδειγμένα ούτε την διχοτόμηση θα αποτρέψει ούτε και θα φέρει την πολυπόθητη λύση, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν ειρηνικά «κάτω από τον ίδιο ουρανό». Όπως καλόβουλα ισχυρίζονται οι «Unite Cyprus Now» οι «Ως Δαμέ» και πολλοί άλλοι καλοπροαίρετοι αποδέχτες της λύσης αυτής…

Επιτρέψετε μου να κάνω μία μικρή παρένθεση για να εξηγήσω τους λόγους που προσωπικά αντιτίθεμαι στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας:

Η λύση αυτή, όπως σήμερα την έχουν ρεμιξάρει οι Τούρκοι, θα διαχωρίσει την Κύπρο σε δύο μέρη με βάση την εθνικότητα μας και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Ο φυλετική διάκριση και ο γεωγραφικός διαχωρισμός κοινώς ονομάζονται «απαρτχάιντ». Είναι σε όλους γνωστό πως «απαρτχάιντ» είναι καταδικαστέο κι αυτοκατάκριτο από Ηνωμένα Έθνη, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και από κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο! Άρα η λύση αυτή θα είναι… παράνομη!

Μα την «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, η Αμερική, η Ευρώπη, η Ρωσία και γενικά όλη η υφήλιος, θα διερωτηθεί κάποιος! Και θα έχει δίκιο. Τι άλλο όμως αναμένουμε να κάνει η Διεθνής Κοινότητα όταν από το 1977 και εντεύθεν… αυτή την λύση επιζητά η επίσημη Κυπριακή κυβέρνηση;

Αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διεκδικούσαμε την πλήρη αποχώρηση των Τούρκικων στρατευμάτων από την Κύπρο, και πάλι θα μας υποστήριζαν για τον απλούστατο λόγο πως όλα τα κράτη είναι υποχρεωμένα να υποστηρίξουν τον Καταστατικό Χάρτη και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Καμιά χώρα δεν θα τολμούσε να πάει κόντρα στο Διεθνές Δίκιο η/και στα ψηφίσματα των Η.Ε. υπέρ της Κύπρου τα οποία η ίδια υποστήριξε.

Το οξύμωρο πιο είναι; Ότι «ντύνουμε» την ΠΑΡΑΝΟΜΗ λύση του «απαρτχάιντ» που μας προτείνεται με ροζ κορδέλες και μεγαλόστομες διακηρύξεις όπως «…λύση η οποία θα στηρίζεται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Δίκιο, τον Καταστατικό Χάρτη των Η.Ε.» και πολλά άλλα τέτοια ψευδολογήματα, για να εξιδανικεύσουμε την απαράδεχτη και παράνομη αυτή λύση. Γνωρίζοντας πως με όλες τις μεταλλάξεις που έχουν γίνει στο «δούναι χωρίς λαβείν» οι «διακηρύξεις» αυτές είναι κάλπικες, παραπειστικές και ανέφικτες!

Συνοπτικά αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι διαπραγματευόμαστε με ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ κράτος, έχοντας απέναντι μας ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ πρόεδρο τον οποίον κατά το πλείστον ψήφισαν ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ψηφοφόροι, σε μια προσπάθεια να καταλήξουμε σε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ λύση!

Και εξηγούμε. Τα βέλη μου δεν στρέφονται εναντίον της λύσης ΔΔΟ αυτής καθ’ εαυτήν. Δεν με προβληματίζει το όνομα της λύσης. Αυτό που με βασανίζει είναι το περιεχόμενο της. Μακάρι οι «δύο πλευρές» να καταλήξουν σε μια συμφωνία η οποία θα στηρίζεται σε Δημοκρατικές Αρχές, στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Δίκιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Η.Ε. Όπως συχνά διατυμπανίζουν τα τρία μεγάλα κόμματα και οι διαπραγματευτές μας, και θα είμαι ο πρώτος που θα την υποστηρίξω. Ανεξάρτητα από το όνομα που θα της δώσουν. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό που μηχανεύονται οι Τούρκοι και η «Φόρεϊν Οχιά» του Λονδίνου είναι άλλα…

Στο τέλος της ημέρας με την επιμονή μας να βάζουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «μόνο» την λύση ΔΔΟ, ξεκινώντας πάντα από το σημείο όπου μείναμε στις προηγούμενες συνομιλίες, χωρίς να αξιοποιούμε τα ψηφίσματα των Η.Ε., ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να μας βοηθήσει να «πείσουμε» την Τουρκία πως μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ λύση η οποία ανεπιφύλακτα βασίζεται στην φυλετική διάκριση και τον γεωγραφικό διαχωρισμό (απαρτχάιντ) είναι η ιδανική λύση για τους Ελληνοκύπριους!

Εδώ και 47 χρόνια νεφελοβατώντας και ακολουθώντας την πολιτική του «καλού παιδιού» προσπαθήσαμε τάχατες να λύσουμε τις «διακοινοτικές» διαφορές μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως το πρόβλημα μας δεν είναι δικοινοτικό αλλά θέμα εισβολής και κατοχής. Πως «εχθρός» μας δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, αλλά η Τουρκία…

ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ!

Εδώ και τρία χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν με την πολεμική του στρατηγική και τις παράνομες του ενέργειες μας έδωσε την ευκαιρία να απαγκιστρωθούμε από την παγίδα που μας έστησε ο Ραούφ Ντενκτάς το 1977. Ο οποίος μεθοδευμένα, κάτω από τις οδηγίες της «μητέρας πατρίδας», τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι Τουρκοκύπριοι ηγέτες που τον ακολούθησαν, μετέπλασαν την ομοσπονδιακή λύση στην οποία συμφώνησε ο Μακάριος, σε μια λύση η οποία θα καταστήσει την «Βόρεια Κύπρο» σε επαρχία και προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Γνωρίζω πολύ καλά πως οι πλείστοι συμπατριώτες μου έχουν κουραστεί. Πως αναζητούν μια «συμβιβαστική» λύση για να αποτρέψουμε την διχοτόμηση. Να σώσουμε την Αμμόχωστο, κι ένα κομμάτι από την Μόρφου. Να έρθει επιτέλους η ειρήνη σ αυτό το κακοπορεμένο νησί. Να ζήσουμε «αγαπημένοι» όπως παλιά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Πολύ φοβάμαι πως όλα αυτά είναι δονκιχωτικά ονειρέματα. Αλληθωρισμός και εθελοτύφλωση. Η διχοτόμηση υφίσταται. Η «ρεαλιστική» λύση και οι «νέες πραγματικότητες» που μας ζητούν να αποδεχτούμε δεν θα αποτρέψουν την διχοτόμηση.

Θα την νομιμοποιήσουν!

Ταπεινή μου άποψη μου είναι πως πρέπει να κάνουμε υπομονή. Οι γεωπολιτικές, κοσμογονικές και στρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας είναι ρευστές και αλλάζουν σε καθημερινή βάση. Συνεχίζω να πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα, πως αργά η γρήγορα θα καταρρεύσει η «Οθωμανική Αυτοκρατορία» του Ερντογάν Πασά, και η Κερύνεια, η Μόρφου, το Καρπάσι, ο Καραβάς, η Λάπηθος και τα δεκάδες άλλα σκλαβωμένα χωριά μας θα απελευθερωθούν και δεν θα καταλήξουν να είναι και αυτά «χαμένες πατρίδες» όπως είναι η Σμύρνη, τ Αϊβαλί και τόσα άλλα Ελληνικά μέρη που Τούρκεψαν.

Απεγνωσμένα, χρόνια τώρα προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία να αποδεχθεί μια στραπατσαρισμένη ομοσπονδιακή λύση. Μα η Τουρκία επιμένει. Ούτε μία ίντσα δεν έχει παρεκκλίνει από τα αρχικά της σχέδια και τους σχεδιασμούς που κατέστρωσε το 1956. Την κατάληψη της Βόρειας Κύπρου, τον γιουσουφακισμό των Τουρκοκυπρίων, και την καθυπόταξη ολόκληρου του νησιού στο «σουλτανάτο» της μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα είναι πως ο Ερντογάν δεν είναι εχθρός μας! Αλλά ο μεγαλύτερος «καρντάσης» των Ελλήνων. Γιατί με την μεγαλομανία, τις απαράδεχτες δηλώσεις και πράξεις του, μας έδωσε και συνεχίζει να μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να απαγκιστρωθούμε από την παγίδα που μας έχουν στήσει οι Τούρκοι. Να επαναφέρουμε το Κυπριακό πρόβλημα στην σωστή του βάση και αξιοποιώντας τα ψηφίσματα των Η.Ε. να διεκδικήσουμε την πλήρη απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Συγγραφέας, Συνθέτης, Παραγωγός & Σκηνοθέτης,

Δημοσιογράφος, Πρόεδρος του συνδέσμου «Χάρισμα»,

Μέλος της UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος,

Επίτιμος Καθηγητής

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube