Weather Icon

Η Βρετανία μετά το Brexit φοβάται ότι θα χάσει την κατεχόμενη Β. Ιρλανδία

Η Βρετανία μετά το Brexit φοβάται ότι θα χάσει την κατεχόμενη Β. Ιρλανδία

Ιρλανδία: Το Πρωτόκολλο για τη Β. Ιρλανδία δεν απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Βρετανίας

«Οι συναλλαγές μετά το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία δεν αποτελούν απειλή για την εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά απλώς ένα μέσο διαχείρισης της διαταραχής από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας.

«Δεν ξέρω πόσες φορές αυτό πρέπει να ειπωθεί πριν γίνει πλήρως αποδεκτό ως αληθινό. Το πρωτόκολλο NI (Βόρεια Ιρλανδία) είναι μια τεχνική συμφωνία συναλλαγών για τη διαχείριση του Brexit για το νησί της Ιρλανδίας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», δήλωσε ο Σάιμον Κάουενι στο Twitter.

«Δεν πρόκειται για συνταγματικά ζητήματα», είπε σε απάντηση στα σχόλια του Βρετανού υπουργού αρμόδιου Brexit, Ντέιβιντ Φροστ, σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο Φροστ είχε δηλώσει πως η ειρηνευτική συμφωνία του 1998 τίθεται σε κίνδυνο από την εφαρμογή της συμφωνίας διαζυγίου Brexit στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία - Τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα ενός  πιθανού Brexit χωρίς συμφωνία | HuffPost Greece

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube