Weather Icon

Η Τουρκία συνεχίζει τον εποικισμό της ελεύθερης Κύπρου με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες

Η Τουρκία συνεχίζει τον εποικισμό της ελεύθερης Κύπρου με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες

Και άλλοι παράνομοι μετανάστες στην Τηλλυρία από τα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας

Η γνωστή πλέον ιστορία, επαναλήφθηκε στην ακριτική Τηλλυρία. Παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα τουρκικά παράλια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω κατεχομένων, υπό την ανοχή των κατοχικών αρχών. Συνολικά, 17 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε τρεις δόσεις, σε μια επεισοδιακή αναζήτηση και περιορισμό τους προκειμένου να ελεγχθούν από τις αρχές.

Λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα, πολίτες στον Κάτω Πύργο εντόπισαν επτά άτομα αραβικής καταγωγής να περιπλανώνται σε σημείο της κοινότητας και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Οι επτά εντοπίστηκαν όντως από τους αστυνομικούς και ανακρινόμενοι επιβεβαίωσαν ότι έφθασαν ενωρίτερα το βράδυ με πλοιάριο από τουρκικό λιμάνι στην Κύπρο. Όπως ανέφεραν το πλοιάριο τους αποβίβασε στον κατεχόμενο Λιμνίτη, από όπου με οδηγίες των διακινητών ακολούθησαν μονοπάτι που τους οδήγησε στις ελεύθερες περιοχές. Πρόκειται για Σύρους και σε αυτή την περίπτωση που υποστήριξαν ότι κατέβαλαν ποσό 2000 δολαρίων έκαστος για το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια στην Κύπρο.

Ενώ οι επτά οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου για τις περαιτέρω διατυπώσεις, η Αστυνομία συνέχιζε στο μεταξύ εντατικές έρευνες στην περιοχή, αφού πολίτες επέμειναν ότι πέραν των επτά υπήρξαν και άλλοι λαθρομετανάστες που κινούνταν στην περιοχή του Κάτω Πύργου παρά το οδόφραγμα προς Λιμνίτη, την ίδια χρονική περίοδο που εντόπισαν τους άλλους επτά.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν, αφού λίγη ώρα αργότερα άλλα επτά άτομα εντοπίστηκαν σε περιοχή του Κάτω Πύργου και μεταφέρθηκαν και αυτά στην τοπική Αστυνομία.

Μέλη της Αστυνομίας, με βάση πληροφορίες που έδωσαν κατά την ανάκριση τους κάποιοι εκ των 14 Σύρων, αναζήτησαν και αυτοκίνητο στο οποίο φερόταν να επιβαίνει συνεργάτης των διακινητών. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε τελικά στο δρόμο Πύργου-Πόλης Χρυσοχούς. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν ο φερόμενος ως διακινητής, ο 16χρονος γιος του και ένας ακόμη Σύρος. Εκτιμάται ότι και αυτοί επέβαιναν στο πλοιάριο που μετέφερε παράνομα τους άλλους 14 στην Κύπρο και επιχειρούσαν να μεταβούν σε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται σε άλλα σημεία της επαρχίας Πάφου.

Οι 16 λαθρομετανάστες μετά την ανάκριση και την υγειονομική εξέταση τους μεταφέρθηκαν σε δομή προσφύγων στη Λευκωσία, ενώ ο ύποπτος ως διακινητής ή συνεργός του, τέθηκε υπό κράτηση. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube